Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlade obitelji

Poticaji u Osijeku: Zemljište za kuću za 7.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspisan je natječaj o prodaji građevinskog zemljišta mladim obiteljima za gradnju vlastite stambene zgrade na području Osijeka. Mladim se obiteljima tako nude zemljišta za kuću već za 7.000 eura

Riječ je o šest zemljišnih čestica veličine od 405 do 591 četvornog metra. Početna cijena za tri manje oranice je 55.206 kuna, a dvije veće čestice prodaju se po 80.423 kune. Pod pojmom 'mlada obitelj' smatra se ponuditelj i njegov bračni drug koji nisu navršili 41 godinu života te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom prvi put, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Mladom obitelji smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca, i jedan roditelj. Početna prodajna cijena građevinskog zemljišta minimalna je početna cijena utvrđena Programom uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju u Gradu Osijeku za 2013. godinu i iznosi 18 eura za četvorni metar, pa zemlju za gradnju kuće tim putem možete dobiti već za oko sedam tisuća eura.

>> Još veći poticaj za zapošljavanje mladih, Vlada će plaćati i dio doprinosa

Grad Osijek sufinancira i kupnju građevinskog zemljišta, pa tako za svako maloljetno dijete sufinancira s deset posto, za status podstanara najmanje šest mjeseci prije objave natječaja s još deset posto, za stanovanje kod roditelja udio sufinaciranja je pet posto, a za godine trajanja bračne zajednice - do 10 godina pet posto, do 15 godina 10 posto, a iznad 15 godina 15 posto.

Tako se iznos sufinanciranja može popeti do 50 posto kupoprodajne cijene, odnosno do najviše 50.000 kuna, a isplatit će se kupcu nakon uplate kupoprodajne cijene najkasnije u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti rješenja o uvjetima građenja. Kupac zemljišta mora se obvezati da će sagraditi kuću u roku od tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene