Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzroci još nisu poznati

Telekomunikacijski promet normaliziran: 'Nije bilo potpunog prekida'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma javili su kako je telekomunikacijski promet u zemlju u potpunosti normaliziran od 13 sati.

'U ranim jutarnjim satima došlo je do poteškoća u korištenju telekomunikacijskih usluga Hrvatskog Telekoma. Za vrijeme trajanja poteškoća ni u jednom trenutku nije bilo potpunog prekida telekomunikacijskih usluga. Uzroci će biti poznati nakon detaljne analize stručnjaka HT-a i partnera.

Stručnjaci HT-a i Ericssona odmah su pristupili otklanjanju poteškoća. Za hitnu službu 112 preusmjeravanjem je osigurana nesmetana dostupnost.

Telekomunikacijski promet je u potpunosti normaliziran u 13 sati.

Iskreno se ispričavamo svima koji su imali poteškoća u korištenju naših usluga', javljaju iz HT-a.

Pročitajte i ovo hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje'' Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

Hrvatski Telekom obavijestio je korisnike diljem zemlje da intenzivno radi na uklanjanju kvara

'Trenutno su zabilježene poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga. Intenzivno radimo na njihovom rješavanju te se ispričavamo radi eventualnih neugodnosti', objavio je HT jutros u 8:34 sati na svojoj Facebook stranici.

Nisu u funkciji ni pojedini bankomati i POS uređaji.

Ovako izgleda sustav koji 'pokreće' cijeli Internet

Zbog poteškoća u radu fiksne i mobilne mreže Hrvatskog Telekoma jutros je dolazilo i do problema pri uspostavi poziva prema žurnim službama, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Sada je ipakmoguće uspotaviti kontakt s brojem za hitne slučajeve 112.

Od sinoć, kako preko društvenih mreža javljaju korisnici Hrvatskog Telekoma, ne rade fiksne linije ni internet.

'Problema s mrežom Hrvatskog telekoma (HT) ima na području cijele države' doznaje se od Andreja Vujića iz odjela korporativih komunikacija HT-a.

'Imamo problema s uspostavnom poziva, odnosno mrežom na području cijele države, ali trenutno najbolji stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a rješavaju problem', kazao je Vujić, pritom ne želeći navesti o kakvom se kvaru radi.

Dnevnik.hr doznaje kako još nije detektirano u čemu je problem i da nije poznato kada će on biti uklonjen.

HT još otklanja probleme, ne rade bankomati, ne primaju se kartice

U cijeloj zemlji ima problema s bankomatima, plaćanjem karticama te s uslugama Porezne uprave.

'Poduzimamo sve kako bismo smetnje otklonili u najkraćem mogućem roku, a pozivi na broj 112 normalno funkcioniraju te ćemo o svim novostima odmah informirati javnost', poručuju iz HT-a.

Problemi s mrežom HT-a pojavili su se u utorak u 2:50 sati ujutro u gotovo cijeloj zemlji zbog prekida velikog broja veza u telekom mreži. Problema ima s uspostavom svih mobilnih poziva (s predbrojevima 098, 099 i 097), kao i fiksnih poziva te s pristupom internetu.

U međuvremenu, i Porezna uprava izvijestila je da zbog tehničkih poteškoća u HT-u sustav Porezne Uprave nije u mogućnosti osigurati pružanje redovnih usluga poreznim obveznicima. Radi se na otklanjanju problema te će vijest o uspostavi normalnog pružanja usluga poreznim obveznicima biti objavljena na stranicama Porezne Uprave, navodi se u priopćenju.

Zbog tih poteškoća danas nije počela s radom niti Zagrebačka burza. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene