Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI NA VIDIKU

Posljedice Horvatova pada: Odgađa se odluka o prodaji kutinske Petrokemije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subotnje uhićenje i potom ostavka ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata odrazit će se i na gospodarstvo.

Danas je trebala biti održana sjednica Glavne skupštine kutinske Petrokemije, no budući da je Darko Horvat bio šef Upravnog vijeća CERP-a, jednog od većih dioničara iz redova javnih tvrtki, sjednica je odgođena za 28. veljače. 

Pročitajte i ovo Petrokemija "Nastavak afere HEP" Oglasio se PPD: "Grmoja iznosi neistine, Petrokemija nije platila penale za nepreuzeti plin" Nikola Grmoja Nastavak afere HEP VIDEO Grmoja: "Plenković je pod potpunom kontrolom Pavla Vujnovca"

Na sjednici se trebalo odlučivati o delistiranju sa Zagrebačke burze, no bez glasova države za to se ne može osigurati dovoljan broj ruku dioničara, piše Poslovni.hr.

Uz to, trebala je biti donesena i odluka hoće li država prihvatiti ponudu turskog ulagača Yildirim Grupe za kupnju dionica iz državnog portfelja.

Sve će se na koncu dogoditi u zadnji čas jer je 28. veljače i zadnji dan do kojeg vrijedi produžena garancija turskog strateškog partnera.

Petrokemija je bitna iz niza razloga, a vjerojatno najvažniji je opstanak plinskog sustava na koji smo navikli, a koji bi mogao biti doveden u pitanje ostane li tvrtka bez svježeg kapitala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene