Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Novca sve manje

Poskupilo grijanje: Mnogi građani zabrinuti su kako će preživjeti ovu zimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najhladnijih dana je i dan kada u 6 gradova poskupljuje grijanje! HEP Toplinarstvo od danas poskupljuje grijanje u šest gradova - Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Sisku i Osijeku. Velika Gorica već plaća najskuplje grijanje u državi, a i sada će računi biti veći za više od 38 posto.

Skuplji računi stižu, ali novca niotkud. Gospođa Ana za prošli je mjesec grijanje platila više od 500 kuna, za prosinac će sigurno 700, ako ne i više s obzirom na niže temperature. 'Od 1700 kuna mirovine kako da ja platim to grijanje', kaže Ana Miljak Savić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sezona grijanja Mnogi su već jedva dočekali: Dobre vijesti za ljude u šest hrvatskih gradova Ilustracija u šest gradova Padaju temperature: HEP otkrio kada pali grijanje

U pitanju je 123 tisuće kućanstava. Velika Gorica spada među gradove u kojima će grijanje najviše poskupjeti. U Samoboru i Velikoj Gorici više od 38 posto, Zaprešiću i Sisku više od 37 posto, Zagrebu 26 posto te Osijeku 19,2 posto. Za mnoge previše u ovoj teškoj godini. 'Cijeli dan prolazim s jednom šnitom kruha i jednom čašom mlijeka', kaže Ana.

>> Od sutra skuplje grijanje u šest gradova!

Gradonačelnici su se protivili odluci poskupljenja, ali ruke su im vezane. Odluku je donijela HERA. 'Poslali smo jasne poruke da to nije dobro u ovom teškom trenutku', kaže Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik.

S obzirom na to da poskupljenje dolazi od sredine mjeseca, ovih dana HEP Toplinarstvo provodi izvanredna očitanja. 'Račun koji će biti za 12 mjesec i koji će početkom siječnja doći kupcima, sadržavat će u sebi dio 12. mjeseca, dio energije koji se obračunavao po dosadašnjim,a dio energije po novim cijenama toplinske energije', kaže Robert Krklec, direktor HEP Toplinarstva. Nakon poskupljenja struje i plina, HEP-ova božićna čestitka i ovaj put očito je stigla na vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene