Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar u zapošljavanju

'Posao uz naknadu od 1600 kuna namijenjen dvjema skupinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić tijekom radnog posjeta Krapinsko - zagorskoj županiji sastao se sa županom Sinišom Hajdašem Dončićem te s osobama koje su završile stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Nakon sastanka ministar Mrsić je novinarima kazao kako je „ mjera da se mladim nezaposlenim osobama omogući zapošljavanje na godinu dana, uz plaćene doprinose, mentora i uz naknadu od 1600 kuna posebno namijenjen za dvije skupine: za visokoobrazovane koji dosad nisu bili zaposleni i za obrtnike koji će sada moći lakše zapošljavati naučnike.

Upitan o mogućem gubitku gotovo 800 radnih mjesta zbog toga što je američki CMC koji napušta sisačku željezaru, obustavio isporuke plina tvrtkama u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni, ministar Mrsić je rekao kako vjeruje da će se postići dogovor između zainteresiranih strana i da će se izbjeći otpuštanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrsić očekuje 30.000 do kraja godine Od početka 2015. ugovore na neodređeno dobilo 18.000 mladih Slika nije dostupna Ministar Mrsić u Dnevniku PADA BROJ NEZAPOSLENIH 'Moramo napraviti više, ne želimo da Hrvatska ostari i postane zemlja bez ljudi'

>> Čačić o Mrsićevom modelu: Ja sam uz naknadu vrlo često zapošljavao 10 - 15 mladih

Novinari su pitali župana Hajdaša Dončića o modelu smanjenja broja zaposlenih u Županiji za 25 posto i može li takav model implementirati u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u koje dolazi kao ministar .

"Postigli smo dogovor sa zaposlenicima i socijalnim partnerima i uz stimulirajuće otpremnine zbrinuli višak zaposlenih, odnosno smanjili njihov broj s 93 na 69. Napominjem da otpremnine nisu bile iste za sve, no nakon zbrinjavanja, nije bilo nezadovoljnih", rekao je Hajdaš Dončić i dodao kako će na pitanja vezana uz ministarstvo odgovarati nakon svog imenovanja.

Nakon županije, Mrsić i Hajdaš Dončić sa suradnicima obišli su krapinsku Područnu službu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, popodne planiraju posjetiti i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u Zaboku, a najavljen je i susret s umirovljeničkim udrugama u Zaboku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene