Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv u pomoć

Apel Vladi RH: 'Pomozite, državi je ovo lakša tjelesna ozljeda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poštovani, moja prijateljica i njena sestra su brutalno pretučene, riječi su kojima je svoju objavu na stranicama Vlade RH počela Diana Tičić.

'Poštovani, moja prijateljica i njena sestra su brutalno pretučene (a pod pretučene mislim sljedeće: kopanje očiju, gušenje, muški udarci u glavu, čupanje i grebanje) i nakon takve traume koju im je priuštio jedan "gospodin" odu pune nade na hitnu i policiju jer oni im moraju pomoć, jer su oni tu za narod, je l' tako??? E pa te sve fizičke traume koje su one doživjele vi zovete lakše tjelesne ozljede!!!! LAKŠE TJELESNE OZLJEDE???? Želite li vidjeti moju prijateljicu koja je svim silama branila svoju sestru od manijaka?? obratite mi se u inbox da porazgovaramo malo!', napisala je u nedjelju Diana Tičić na Facebook 'zid' Vlade Republike Hrvatske.

 

Poštovani,moja prijateljica i njena sestra su brutalno pretučene( a pod pretucene mislim sljedece: kopanje ociju,guš...

Posted by Diana Tičić on Sunday, 7 February 2016
Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Njena objava sada se širi društvenim mrežama, a na svim profilu djevojka je objavila i fotografiju pretučene prijateljice, kao i apel za pomoć.

'MOLIMO BILO KAKVU POMOĆ,JER DRŽAVI JE OVO LAKŠA TJELESNA OZLJEDA,ON JE SLOBODAN!! NIKAKVO OPRAVDANJE NE POSTOJI ZA OVO!!! Ti si muškarac??? Ti si nula!!! Kopanje očiju,hematomi od gušenja i ogrebotine.Ovo nitko ne zaslužuje, a kamoli moja prijateljica,smece jedno odvratno!! Pokrenimo se svi, postoji još takvih žena, moramo poduzet sve što možemo!', napisala je.

 

MOLIMO BILO KAKVU POMOC,JER DRŽAVI JE OVO LAKŠA TJELESNA OZLJEDA,ON JE SLOBODAN!!NIKAKVO OPRAVDANJE NE POSTOJI ZA...

Posted by Diana Tičić on Sunday, 7 February 2016

 

Na noge su se dignule i udruge

Udruge proučuju kako je vrijeme da institucije počnu ozbiljno obavljati svoj posao.

'Bile ozljede okarakterizirane kao lakše ili teže, ovakva vrsta nasilja trebala je rezultirati time da se on nalazi u pritvoru', smatra Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e..

Ako se djevojka javila policiji, njih se, smatra odvjetnica Matijević Vrsaljko, ne može kriviti. 'Ovoga puta stvarno ne možemo policiji uzeti za zlo jer jednostavno oni ne mogu proscesuirati nešto za što je zakon propisao da se goni po privatnoj tužbi', objasnila je odvjetnica.

Kazneni zakon ozljede dijeli na tjelesnu i tešku tjelesnu ozljedu. Ono što zovemo lakom ozljedom ide po privatnoj tužbi, a teže procesuira država. Za doktora Hrona, prema onome što je vidio na fotografijama, riječ je o moguće teškim tjelesnim ozljedama.

'Svaka ozljeda glave je potencijalno osobito teška tjelesna ozljeda. Po ovome što vidim, prisutni su hematomi znači vidljivi znakovi nekog tupog udarca u glavu', smatra dr.med.spec. Mladen Hron iz Zavoda za Hitnu medicinu u Zagrebu.

Odvjetnica Matijević Vrsaljko smatra da se radi o pokušaju teške tjelesne ozljede, 'jer ako ti nekog udaraš direktno u glavu, u predjelu nosa, oka, onda sigurno možeš znati i željeti i pristati na to da dođe do teške tjelesne ozljede'. Savjet odvjetnici djevojci koja je doživjela ružan napad je 'neka ode na državno odvjetništvo, neka podnese kaznenu prijavu za tešku tjelesnu ili pokušaj teške tjelesne ozljede, pa će državno odvjetništvo dati izvještačiti'.

Ovisno o težini ozljede zakon propisuje od jedne do 8 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene