Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pankretić upozorio

Poruka lokalnim zajednicama: Neće vam Vlada izrađivati projekte za novac iz EU fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibeniku je organizirana konferencija o korištenju novca iz pretpristupnih europskih fondova. Ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić poručio je predstavnicima lokalne uprave i samouprave neka se ne uzdaju previše u Vladu, već sami u sebe.

Činjenica je, istaknuo je Pankretić, da su pojedini dijelovi Hrvatske potpuno nerazvijeni upravo zbog toga što neke regije nisu znale iskoristiti novac iz pretpristupnih fondova Europske unije. Krajnje je vrijeme, kaže, da nerazvijene regije započnu izradu projekata, jer u trenutku kad Hrvatska uđe u Uniju, bit će prekasno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 655 miljuna eura Evo na koje je projekte Hrvatska spremna potrošiti europski novac Slika nije dostupna Pomoć poduzetnicima Ovo nije 'Facebook' za zafrkanciju, već za biznis!

>> Britanija, Francuska i Nizozemska žele nadzor za Hrvatsku

'U jadranskoj Hrvatskoj primjerice, postoje županije s puno iskustva u korištenju fondova i iznad su hrvatskog prosjeka, dok postoje i one koje uopće nisu koristile fondove i samim tim su ispod prosjeka RH', kazao je ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene