Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Država vrši pravno nasilje'

NOVA LISTA SRAMA Među poreznim dužnicima i jedno ministarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri i pol godine nakon objave liste srama projekta koji je pokrenuo bivši ministar financija Slavko Linić broj poreznih dužnika smanjio se tek za deset tisuća pravnih i fizičkih osoba.

Po posljednjim podacima do veljače, na popisu dužnika je oko 80 tisuća građana i pravih osoba koje nisu platile porez državi. Na listi srama između ostalog našlo se i Ministarstvo prosvjete i sporta koje državi duguje više od 21,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Porezni dužnici - 5 Hoće li ih spasiti zastara? Porezna uprava objavila novu listu srama: Doznajte tko su glavne zvijezde Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura

"Općenito govoreći mislim da ne bi trebalo dugovati, niti jedna državana institucija nebi trebala dugovati porez, to je moj osobni stav", ističe prof.dr.sc. Srećko Tomas, Pomoćnik ministra MZOS.

"Država vrši pravno nasilje i kroz neselektivnu primjenu zakona i ovdje se u ovom slučaju vidi što važi za neke druge tvrtke i državne institucije ne važi i za određene građane", ističe Mario Strinović iz udruge Blokirani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene