Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Valter Flego

Porečki HSU podupire IDS-ova kandidata za župana, Hrelja uzvraća: Imaju kratak fitilj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo porečke Gradske organizacije HSU-a izvijestio je novinare da će ta organizacija na sljedećim lokalnim izborima poduprijeti IDS-ova kandidata za istarskoga župana Valtera Flegu u skladu s dosadašnjom iznimno dobrom suradnjom s lokalnim IDS-om.

To je suprotno jučerašnjim tvrdnjama predsjednika stranke Silvana Hrelje i čelnika istarskoga HSU-a Radovana Cveka, koji su istaknuli kako IDS nije zatražilio razgovor s HSU-om te da će ta stranka najvjerojatnije poduprijeti kandidaturu Damira Kajina.

'Očekivali smo demokratsku raspravu i zauzimanje stajališta o predizbornom koaliranju i o tome kojem će kandidatu za župana HSU iskazati potporu, no rasprave nije bilo', rekao je potpredsjednik porečkoga HSU-a i član Županijske organizacije Oreste Cossetto, dodajući kako su ih upravo zato iznenadile jučerašnje tvrdnje čelnika stranke zbog kojih se mnogi u HSU-u, kako je rekao, 'osjećaju prevarenima'.

Po njegovim riječima, to je podcjenjivanje stajališta gradskih organizacija HSU-a te je s tim u vezi podsjetio novinare da je HSU dosad surađivao s HDZ-om, HSLS-om, HNS-om i sada sa SDP-om.

>> Kajin: Nastavit ću živjeti vrijednosti IDS-a

'Sve te koalicije su bile strateške, a sve su se odluke zapravo donijele bez uvažavanja mišljenja osnovnih i gradskih organizacija. To nas vrijeđa i mislimo da se tako ne može raditi', poručio je Cossetto i upitao se kakva je to stranka koja, kako je rekao, 'prelijeće iz jednoga jata u drugo', s jedne strane na drugu. Dodao je kako se porečki HSU ne slaže s takvim postupcima te se zato ograđuje od stajališta Županijske organizacije.

'Do sada smo već puno postigli u suradnji s IDS-om u Poreču i zato se ograđujemo od stavova koji remete našu suradnju s postojećim partnerom', poručio je Cossetto i dodao kako i dalje ostaju u stranci, ali očekuju da se 'ponašanje stranke, kad se govori o strateškim odlukama, promijeni i da se članstvu omogući da u demokratskoj raspravi iznosi svoje mišljenje'.

Na molbu da komentira stajalište porečke organizacije, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako čelnici te organizacije njega prozivaju, ali, kako je dodao, 'dosad su rijetko bili u pravu jer se strateški pokazalo da je HSU imao uspjeh u razvoju stranke, pri čemu nijedna lokalna sredina nije bila zapostavljena'.

'Često su me prozivali da vadim mač iz korica, ali ja njima poručujem da imaju kratak fitilj i da očito podupiru samo ako je sve po njihovom, zaboravljajući pritom kako su sve što su napravili zapravo učinili pod barjakom HSU-a', poručio je Hrelja. Dodao je kako u porečkome HSU-u očito zaboravljaju da je 75 milijuna kuna povrata duga umirovljenicima uplaćeno zahvaljujući Hrvatskoj stranci umirovljenika.

'Pametnome dosta, najljepše je živjeti u svojem dvorištu i ne interesirati se za tuđe. Uvijek sam cijenio i isticao dosege porečke organizacije HSU-a, i to ću činiti dalje, no mi vodimo stranku, a to nikako da shvate', zaključio je Silvano Hrelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 Uputio prijedlog Hrelja predlaže osnivanje pravobranitelja za umirovljenike: Rješenje za sve veće izazove starije populacije u Hrvatskoj Slika nije dostupna Atraktivno zemljište Hrelja: Prokletstvo Mirne i Arene su njihove nekretnine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene