Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 2.033 osobe završile na burzi

Porastao broj: U veljači 336.411 nezaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposlenost u Republici Hrvatskoj veća je iz mjeseca u mjesec.

U veljači 2011. godine u RH prijavljeno je 336.411 nezaposlenih osoba, objavio je na stranicama Zavod za zapošljavanje. Tako je broj nezaposlenih u odnosu na siječanj porastao za 0,6 posto, točnije, 2 033 osobe ostale su bez posla. Rast nezaposlenosti blaži je od očekivanog zbog prijava za popisivanje stanovništva te zbog početka sezonskog zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loše vijesti Iz dana u dan sve gore: U ožujku novih 1.033 nezaposlenih Slika nije dostupna Porazne brojke Više od 138 tisuća nezaposlenih u dobi je do 35 godina

'Vjerujem da će ova brojka početi padati jer raste broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji i trgovini', komentirao je ministar Đuro Popijač broj nezaposlenih.

Najviše nezaposlenih osoba, njih 62,8 posto, su srednje stručne spreme. Osobe niže razine obrazovanja čine 27,9, a 9,2 posto visokoobrazovanih građana je nezaposleno. 

>> Nezaposlen - novo zanimanje u Hrvatskoj

Najviše nezaposlenih osoba registrirano je u Splitsko dalmatinskoj županiji, zatim u Gradu Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji. Najmanje nezaposlenih živi u Ličko-senjskoj županiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene