Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 245 milijuna kuna

'Poplava u Metkoviću uzrokovala više štete nego se pretpostavljalo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Metkovci su raširenih ruku ali i vrata dočekali buru. Nadaju se da će im barem malo prosušiti uništeni namještaj.

Za neretvanski kraj službeno je proglašena elementarna nepogoda. Šteta je i veća nego što se procjenjivalo i za sada se penje na 245 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Uhićenje 46-godišnjaka odgovornog za ubojstvo brata - 1 Strašan zločin FOTO Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo brata Slika nije dostupna Okupljanje Mostovaca u Metkoviću 'S njima nitko ne može, s Karamarkom su pod obrisali'

Rankova obitelj jedva je dočekala je buru, kako bi barem nakratko osušili namočeni namještaj. Voda je prodrla svugdje, od soba do konobe. Kažu da je slično bilo i u siječnju kada su fotografirali štetu i nadali se odšteti, no ona nije stigla.

>> Vlada pomaže Metkoviću s milijun kuna za sanaciju štete

>> Zapušteno jezero Jablanica krivo za poplavu u Metkoviću?

Štetu broji i Ante, u njegovoj kući prije desetak dana bilo je više od jednog metra vode. Po drugi put ove godine kreće iz početka. 'Da napravimo nešto pa da opet potonemo, kao što smo potonuli, ili da ostane ovako kao što je, pa što bude da bude', pitao se Ante.

Poplava je uzrokovala više štete nego što se prvotno mislilo. Za dolinu Neretve proglašena je elementarna nepogoda. 'Štete su procijenjene na 245 milijuna kuna. To je prva procjena. Općine su dužne do 25.siječnja dostaviti izvješća o prijavi šteta', rekao je Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo tvrdi ovo se više nikad ne smije ponoviti. Vlada po hitnom postupku raspisati natječaj već koncem ove godine ili početkom sljedeće i to bez građevinske dozvole, da se sigurno početkom iduće godine počinje raditi. Presjednica hrvatske vlade je obećala da je osigurano 100 milijuna kuna, i to je osigurano u proračunu za početak radova' tvrdi Jambo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene