Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjeravanje indicija

Lokaliziran požar kod Splita, gorjelo i na Mljetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod repetitora Sv. Jure na Kozjaku lokaliziran je nešto prije 18 sati. Borova šuma gorjela je i na Mljetu, no i taj je požar pod nadzorom.

Vatra je buknula na području Kozjaka - Rupotine, u blizini repetitora nešto prije podneva. U gašenju su sudjelovala 32 vatrogasca sa četiri vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Klis, Dugopolje Solin, javna vatrogasna postrojba (JVP) Split te sezonski vatrogasci. Pomoć u gašenju iz zraka pružaju dva kanadera. Izgorjelo je 60 ha trave te mješovitog viskokog i niskog raslinja.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Stanje na požarištu kod Donje Rupotine i dalje je nepromijenjeno. Ondje je dežurno 45 vatrogasaca sa 17 vozila iz DVD-a Dugopolje, Klis, Split, Gomilica, Podstrana, Mladost, Solin i DIP-a Split. Požar je lokaliziran jučer u 13,10 sati.

I JVP Mljet zaprimila je nešto iza podneva dojavu o požaru na otoku Mljetu u blizini mjesta Babino polje, gdje je gorjela borova šuma. Na teren su upućene lokalne vatrogasne snage koje broje 20 vatrogasaca i 7 vozila te Sezonska intreventna vatrogasna postojba Mljet koja broji 13 vatrogasaca i 4 vozila. Pomoć u gašenju iz zraka pružala su 2 kanadera, koja su već napustila požarište. Požar je u međuvremenu lokaliziran i stavljen pod nadzor. Izgorjelo je 8 ha borove šume.

Podsjetimo, jučer je Split bio obavijen gustim dimom zbog požara kod Solina te su građani upozoreni da ne otvaraju prozore dok se oblak ne raziđe. Još se utvrđje je li taj požar bio podmetnut. 'Protupožarni inspektori i krim policija su na mjestu događaja i provjeravaju indicije da je požar podmetnut,' rekla je za Dnevnik.hr

Marina Kraljević- Gudelj, glasnogovornica PU splitsko- dalmatinske, te je potvrdila da istraga ide u tom smjeru. Podmetanje požara počelo se spominjati jer je požar planuo na nekoliko lokacija istovremeno, a neki su mještani svjedočili i navodnoj eksploziji nakon koje se pojavio plamen.

>> Sumnja na podmetanje: 'Prije plamena puklo je kao stara bačva'

>> Lokaliziran požar kod Solina, izgorjelo 250 hektara šume

U požaru je izgorjelo četiri kilometra guste šume, a jedan je mještanin izgubio cijelo stado od skoro stotinu koza i kozlića. Vatra je bila prijetila kućama, a razmišljalo se i o zatvaranju zračnog prometa. Brodovima je bilo sugerirano da ne plove Kaštelanskim zaljevom zbog stalnog slijetanja kanadera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene