Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon odluke Slovenije

Ponovne kontrole najviše će osjetiti stanovnici pograničnih mjesta: "U siječnju smo rekli zbogom granici, ali vremena su turbulenta"

Aktualno Galerija Davorin Klobučar, mjesni odbor Brod na Kupi - 2 Davorin Klobučar, mjesni odbor Brod na Kupi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Davorin Klobučar, mjesni odbor Brod na Kupi - 1 Davorin Klobučar, mjesni odbor Brod na Kupi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Nadzorna kamera Galerija 1/4 >>
Slovenija je odlučila da se od subote vraćaju kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom, a to će ponajviše osjetiti građani koji žive uz granicu.

Slovenija zbog straha od terorističkih prijetnji, ali i velikog broja ilegalnih migrantskih ulazaka vraća kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom.

Ponovno uvođenje kontrola najviše će osjetiti stanovnici pograničnih područja. Iz Brodu na Kupi u Gorskom kotaru, samo jednom od mnogih pograničnih mjesta, javio se reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, koji je ondje razgovarao s Davorinom Klobučarom, članom Mjesnog odbora Broda na Kupi.

"Mi smo 1. siječnja bacili vijenac u Kupu s porukom: 'Adio, korona i granica.' Nije prošlo puno vremena, vremena su turbulentna i došlo je do toga da se na granicu vraća nadzor, što će u svakom slučaju uznemiriti naše domicilno stanovništvo s obzirom da ovdje Hrvati i Slovenci žive u prijateljstvu i svakodnevnoj suradnji", rekao je Klobučar.

Pročitajte i ovo Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 3 završeno suđenje FOTO Zavadlav opet pokušao prekinuti ročište: "Moja ruka nije potegla obarač" - objavljeno kada će biti presuda

S druge strane, dodao je, to je legitimna odluka slovenske vlade jer ona mora čuvati teritorij Slovenije.

"Moramo biti svjesni da je terorizam najteži oblik specijalnog rata. Nikada se ne zna kada i gdje će netko napasti tako da razumijem odluku. U svakom slučaju, i hrvatska i slovenska policija su dosad profesionalno odrađivale posao na granici. No, sad je vrijeme da sigurnosne i obavještajne službe odrade svoje i da se preventivno djeluje kako bismo mogli živjeti u svakodnevnom miru i suradnji", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene