Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUZS nagradio Marka Balena

Marko Balen preuzeo nagradu za izvještaje iz Kosinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporteru Nove TV Marku Balenu dodijeljena je 'Godišnja nagrada za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja'.

Ovo priznanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje zaslužio je posebnim zalaganjem prilikom izvještavanja o teškim prilikama koje su snašle poplavom pogođeni kosinjski kraj. Marku Balenu nagradu su uručili Đurđa Adlešić i ravnatelj DUZS-a Damir Trut, a primio ju je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH koje je ove godine održano u Sisku.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Hladna lava i bujične poplave uništile dio Indonezije - 2 katastrofa u Indoneziji FOTO/VIDEO "Čula sam grmljavinu i zvuk sličan kipućoj vodi": Pronađeno 19 tijela, uništeno više od sto kuća

'Bilo nam je prirodno da pomognemo'

'Moram naglasiti da nije riječ samo o jednom snimatelju, već o trojici koji su nesebično zajedno sa mnom bez ikakvog prijašnjeg dogovora bili na raspolaganju i televiziji za koju radimo i ljudima na poplavljenom području. Zahvalan sam i požrtvovnosti posade SNG kola koji su došli do tog područja i cijeloj logistici koja nam je omogućila javljanja. Nisam razmišljao da će taj čin imati tolikog odjeka u javnosti, nama je bilo prirodno da pomognemo i uskočimo koliko možemo radeći paralelno naš posao', izjavio je Marko Balen prilikom uručenja nagrade.

Pomagali domicilnom stanovništvu

Marko Balen je s kolegama veći dio siječnja proveo u Kosinju izvještavajući o poplavi koja je odsjekla taj dio Hrvatske od ostatka zemlje. Osim što je ekipa riječkog dopisništva ondje radila svoj novinarski posao, također je nesebično pomagala domicilnom stanovništvu – utovarivali u čamce vodu, hranu, namirnice, poljske krevete i ostale potrepštine, bez pitanja stavili su se na raspolaganje kriznom stožeru, pomagali starijima pri ulasku i izlasku iz čamaca kada su odlazili u bolnicu, nesebično posuđivali svoju odjeću, zimske jakne, kape, šalove, rukavice. Marko Balen i njegov snimatelj u pet su dana obišli sva poplavljena područja Bakovca koji je cijelo vrijeme imao cestovnu poveznicu s ostatkom Hrvatske te su bili prva novinarska ekipa koja je makadamskim putem stigla u Donji Kosinj. Nakon poplave vratili su se kroz metarski snijegom i uz pomoć lokalne općine uz pomoć ralica došli do jedne od najstarijih stanovnica i instalirali joj digitalni prijemnik kako bi nesmetano mogla pratiti TV program.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene