Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad i županija podijeljeni

Politika u Splitu: Marasović protiv Keruma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miješaju se političke karte u gradu pod Marjanom. Splitski HDZ odlučio je okrenuti leđa Željku Kerumu s kojim su i mimo službene koalicije obnašali vlast u gradu. HDZ koji je od Keruma na posljednjim lokalnim izborima izgubio vlast u Splitu odlučio se obračunati s, kako kažu, njegovim feudalnim despotizmom!

Dujomir Marasović ravnatelj splitske bolnice poznat po sukobima sa Željkom Kerumom oko prilazne ceste splitskom rodilištu postao je novi šef gradskog HDZ-a. I odmah je otvorio rat upravo s Kerumom. 'Borit ćemo se protiv feudalnog despotizma koji iskazuje aktualna vlast', rekao je Marasović. Nakon lokalnih izbora i strašnog poraza HDZ-a koji je od Keruma izgubio vlast nad gradom pod Marjanom u Gradskom vijeću sjede tek četiri HDZ-ovca. Iako nisu službeno u koaliciji s Kerumom imaju predsjednika Vijeća i podupirali su gradonačelnika. HDZ-ova rukavica u Kerumovo lice bačena je. 'Nećemo nikome robovati. Dosta je HDZ robovao Kutli i sličnima. Nećemo robovati nikome, ni Kerumu. Vodimo svoju politiku za javno dobro za istinu za pravdu', dodaje Marasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burno u Splitu 'Sutra ćemo vidjeti je li Kerum kupio ijednog vijećnika' Slika nije dostupna Reakcija HDZ-a Marasović traži ispriku od Keruma zbog izjave o kupovanja političara

>> 'Borit ćemo se protiv Kerumovog despotizma'

No Kerumu to ne smeta, u gradu i dalje vlada većinom i za to mu ne treba HDZ. No što će biti sa suradnjom njega i HDZ-a na razini Županije ne znamo. Naime, Željko Kerum za Novu TV, kazao nam je, ne želi davati izjave. No spremno govori splitski SDP. 'Interesi određuju puno toga pa i osobne karakteristike su potisnute stranačkom politikom koja se vodi ne u Splitu već na razini države', rekao je Marin Jurjević iz SDP-a. Suradnja Keruma i HDZ-a u Splitu, gradu i županiji, iznimno je zanimljiva. U Gradu je HDZ podupirao Keruma, a u Županiji je Kerum dizao ruke i radio većinu HDZ-u. Suživot u županiji mogao bi se nastaviti no sve ovisi o Kerumovom raspoloženju. 'Ukoliko se realizira ono što je rekao Marasović da mu je glavni zadatak demontaža strukture gradske vlasti onda će se gospodinu Kerumu komplicirati život', rekao je Jurjević. Gradonačelnik Kerum dobiva sve više neprijatelja. Osim SDP-a sada se javlja i gradski HDZ iako mnogi analitičari kažu da je Kerum zapravo sebi najveći neprijatelj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene