Obavijesti Video Pretražite Navigacija
62. po redu

Politička 'krema' na otvorenju dubrovačkih ljetnih igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačke ljetne igre, 62. po redu, su otvorene. Ključeve grada simbolično su dobili glumci, a Dubrovnik idućih mjesec postaje središte kulturnih zbivanja.

Otvaranje nije propustila niti 'krema' hrvatske političke scene. Tako su se na otvorenju mogli vidjeti predsjednik Ivo Josipović, Predjsednik Crne Gore Filip Vujanović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. Osim njih otvorenje igara pratila je većina čelnika oporbe, na čelu sa Zoranom Milanovićem iz SDP-a, koji je na otvorenje došao u društvu supruge Sanje. Tu su bili i šef HNS-a Radimir Čačić, Vesna Pusić, kao i SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić. Gradonačelniku Dubrovnika Andri Vlahušiću društvo je pravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Najvažniji dio otvaranja ostao je isti kao i svih dosadašnjih godina; glumce je u Grad pustio dubrovački knez sa slavnom rečenicom: 'Neka uđu'. Ako se po jutru dan poznaje, očekuju nas iznimno bogate igre. Najveća zvijezda igara je, ipak, slavni Ivo Pogorelić, koji se na Igre vraća nakon 26 godina. Osim njega Dubrovčani i njihovi gosti kroz 47 festivalskih dana moći će pogledati više od 25 koncerata, te čak 3 dramske premijere.

Nove ljetne igre počele su neuobičajeno: glumci su izlazili ispod Gogoljeve kabanice, dok se zastava libertas nije samo podizala, već i spuštala sa zvonika. Ipak, neke stvari se nikad ne mijenjaju. Za generalnu probu Dubrovčani su tradicionalno dovikivali i podbadali glumce.

'Količinna njihove energije vam ulazi zaista u pleksus. I zapravo samo treba to ovdje puniti nekom dobrom energijom i onda nije strašno', rekla je na otvaranju Dora Ruždjak, redateljica svečanog otvorenja. 'Bez ovog ne bi valjalo. Ovo da me negdje strefi, strah bi me bilo. Ovo odgovara, ovo je savršeno', rekao je na otvaranju igara glumac Branimir Vidić Flika.

I glumci i publika prisjetili su se na otvaranju i prerano preminulog Predraga Vušovića Pređa. Sve u svemu Dubrovčani i glumci oduševljeno su dočekali otvorenje 62. po redu ljetnih igara u Dubrovniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene