Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opozicija se ne slaže

Andrej Plenković o povećanju plaća političarima: "Ja smatram da je to demagogija"

U valu rasta plaća za državne službenike narast će i plaće hrvatskim političarima. Riječ je o pozamašnom iznosu, a o temi su se oglasili premijer Andrej Plenković, kao i šef opozicije Peđa Grbin.

Predsjednik Zoran Milanović više nije taj koji će imati najveću plaću. Po novom to će biti predsjednik Ustavnog suda Šeparović. A sve zato što Vlada traži izjednačavanje osnovice za dužnosnike s onom za službenike.

Predsjedniku će plaća porasti za 1800 kuna dok će prvom čovjeku Ustavnog suda biti uvećana za 3000 kn. Premijer i ministri mogu računati na povišicu od 1500 kuna, dok će saborskim zastupnicima rasti za oko 1000 kn. Riječ je o bruto porastu.

Premijer Andrej Plenković u ime vlade je rekao kako ove rasprave smatra demagogijom.

"Ja smatram da je to demagogija. Mislim da ovakvo usklađivanje osnovice koje ide za sve državne službenike može ići i prema dužnosnicima i točka. Hoćemo li mi sada biti predmet kritika, hoće li se naslađivati neki mediji da smo povećali plaću za 1500 ili Milanoviću kojem je još više narasla, okej, ali to je tako", rekao je.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Europi - 3 Prosvjedi diljem kontinenta Val nezadovoljstva eksplodirao Europom: Kamenje i bombe s jedne strane, a suzavac i specijalci s druge

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije loše Rastu plaće Plenkoviću, Milanoviću, ministrima, zastupnicima... Pogledajte koliko će dobiti novca i tko je na najvećem dobitku

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin se osvrnuo na primjer s druge strane Atlantka.

"U SAD-u ima jedna dobra praksa koja je upisana kroz amandman u njihovom ustavu. A to je da si nijedan kongres ne može povećati plaću, ne može sam sebi. Može sljedećem, ali sebi ne može i to je pravilo koje bi mi trebali uvesti u Hrvatskoj", predložio je SDP-ovac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene