Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politika i korupcja

Političari kojima se bavi policija postali uobičajena stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalosno, ali vijesti o novim političarima kojima se bave policija i pravosuđe, postale su uobičajena stvar. Saborski zastupnici, ministri, gradonačelnici uredno obavljaju javni posao i pojavljuju se na naslovnicama crne kronike. U uređenim, zapadnim zemljama, uobičajeno je dati ostavku.

U posljednja dva mandata jedanaestorica zastupnika izgubila su imunitet. Apsolutni rekorder saborskih klupa je HSS-ov Stipe Gabrić Jambo. 'Ja sam prvi, jedan od rijetkih kojem je ovaj saziv Sabora ukinuo imunitet četiri ili pet puta, ne znam točno. Međutim ja se mojih kaznenih prijava ne bojim jer te kaznene prijave imaju politički karakter', rekao je Jambo. Berislavu Rončeviću, bivšem HDZ-ovom ministru obrane sudi se jer je kupio za deset milijuna kuna skuplje vojne kamione i tako oštetio državnu blagajnu. Damira Polančeca bivšeg potpredsjednika Vlade istražuje se zbog sumnji da je protuzakonito posredovao pri čemu je Podravka oštećena za deset milijuna kuna. U HDZ-ovim redovima poručuju nema nedodirljivih. 'Kada bi nabrojili sve slučajeve čini mi se da bi tu bilo puno manje ljudi iz HDZ-a nego što je stvarna percepcija o tome', rekao je Darko Milinović.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> 'Nisam kriv, sve je krenulo nakon istupa Polančeca'

HDZ-ovci tvrde da nisu ni SDP-ovci čisti. Tamo gdje su na vlasti ima i muljaža. Zvonimir Mršić, kažu, samo je jedan je u nizu. SDP-ovci poručuju: tko je kriv neka ide u zatvor. 'HDZ već dugo godina pokušava napraviti jednu ravnotežu i uprljati čitavu političku scenu i reći svi su isti. To ne znači da ja branim bilo koga iz svojih redova. Svatko tko je učinio protivno zakonu treba snositi konzekvence bez obzira u kojoj se stranci nalazio', smatra Milanka Opačić iz SDP-a. Od HNS-ovaca se sudi Srećku Ferenčaku. Tereti ga se da je kao čelnik Hrvatskog nanbudo instituta zloporabio položaj i ovlasti te time zaradio 9,5 milijuna kuna.

Nema izuzetaka, tvrdi Vesna Pusić, tko je kriv treba odgovarati. 'Glavni posao stranaka je da se ne miješaju u rad sudova i policije', rekla je Pusić. Mnogi upiru prstom i u gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Njegova kuhinja, kažu, skuhala je svašta. No on tvrdi: nisam kriv, neka institucije rade svoj posao. Za razliku od njega njegov prijatelj Željko Kerum završit će na optuženičkoj klupi jer je posao uređenja vrtića dao svom prijatelju Livaji. Žalosno je što su korupcija i kriminal u svim porama države. A još je žalosnije što su Hrvatima korumpirani političari postali uobičajena pojava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene