Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mlicija u RH ne postoji '

Policiju nazvao milicijom: Priveden, 2.000 kn kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nazivanja policije 'milicijom', muškarac iz Županje zaradio mora platiti kaznu od 2.000 kuna.

'Pazite se tamo, budite dobri da vas milicija ne mora batinati', rekao je Branko Berać iz Županje nećaku i njegovu prijatelju, piše Večernji list. Berać je zbog toga dobio rješenje o prekršajnoj kazni od 2.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UZ POTPORU SAD-A Neočekivano brz napredak u borbi protiv Islamske države Slika nije dostupna KOD BENKOVCA MLATIO IH I PRIJETIO UBOJSTVOM Bivši pripadnik "krajinske milicije" optužen zbog ratnog zločina nad civilima

'Samo što su nećak i njegov prijatelj zamaknuli u automobilu, prišao mi je neki čovjek i pitao zašto policiju nazivam milicijom. Odgovorio sam mu da je to isto, ono što je nekada bila i radila milicija, danas radi policija. Neznanac je nakon toga uzmakao jedan korak, raširio sako i desnom rukom uhvatio dršku pištolja koji je imao za pojasom, a lijevom ispod pulovera izvadio policijsku značku na lancu te mi, predstavivši se kao zapovjednik kriminalističke policije, oštro naredio da se ne mičem', ispričao je Berać te dodao kao je policajac pozvao dvojicu svojih kolega.

'Ne vjerujući da me hapse samo zbog toga što sam policiju nazvao milicijom, nisam stigao ništa više kazati niti na bilo koji drugi način reagirati. Dok sam došao sebi od šoka, već sam bio u pritvoru i u njemu ostao gotovo cijeli dan. Kada sam već mislio da sam time 'odradio' kaznu, ne znam točno za što jer mi prilikom privođenja nitko nije objasnio što sam to napravio, ovih dana dobio sam rješenje o kažnjavanju sa 2.000 kuna zbog remećenja javnog reda i mira. Kazna je određena samo na temelju izjave onog krim policajca, a mene nitko ništa nije pitao', kazao je Berač. Tijekom privođenja policija je Beraću oduzela sve osobne stvari, pa i ključ automobila koji je ostao na benzinskoj postaji s punim spremnikom. Kad se vratio po njega, našao ga je s praznim, piše Večernji.

Policija u ovom slučaju ne vidi ništa sporno. 'Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira zabranjeno je omalovažavanje i vrijeđanje ovlaštenih službenih osoba, a o visini kazne odlučuje prekršajni sud', rekao je Ivo Ivkić, voditelj Odjela za javni red u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj. Kaže kako pravno gledano, milicija u Republici Hrvatskoj ne postoji od 1991. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene