Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racije na Pagu

AKCIJA HELIOS NA ZRĆU 'Obrađeno' 266 partijanera, kaznili ih sa 100 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Partijaneri na Zrću tulamare punom parom, ali i policijske snage rade jednakim žarom pa je tako u sedam dana naplaćeno čak 100 tisuća eura kazni.

Ravnateljstvo policije, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske i ove godine nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu operativne akcije Helios. Radi se o nizu aktivnosti usmjerenih na prevenciju, otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja na otoku Pagu tijekom turističke sezone 2016. godine, objavila je danas PU zadarska.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

U prvom tjednu akcije od 24. do 1. srpnja 2016. godine policijski su službenici kazneno i prekršajno obradili ukupno 266 osoba od čega:

- 213 državljana Velike Britanije,

- 5 njemačkih državljana,

- 7 talijanskih državljana,

- 2 austrijska državljana,

- 2 švicarska državljana,

- 3 slovenska državljanina,

- 3 škotska državljanina,

- 6 irskih državljana,

- 8 australskih državljana i

- 17 hrvatskih državljana.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnijeto je 20 kaznenih prijava i to:

- 15 kaznenih prijava za čl. 190. st. 2 KZ-a „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“,

- jedna kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 314. KZ-a „Prisila prema službenoj osobi“,

- jedna kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 315. KZ-a „Napad na službenu osobu“,

- jedna kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 243. KZ-a „Iznuda“,

- jedna kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo iz čl. 136. KZ-a „Protupravno oduzimanje slobode“ i

- jedna kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo iz čl. 274. KZ-a „Krivotvorenje novca“.

U tijeku su kriminalistička istraživanja za kaznena djela iz čl. 139. KZ-a „Prijetnja“ i kazneno djelo iz čl. 190. st. 2. KZ-a „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Pored toga, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga ukupno je izdano 220 Obveznih prekršajnih naloga, za što su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 755.332,06 kuna i podnesena ukupno četiri optužna prijedloga.

U prvom tjednu provođenja akcije oduzeto je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 g ketamina, više od 120 g MDMA, više od 160 g kokaina, više od 120 g amfetamina i manja količina hašiša.

Policijski službenici tijekom proteklog razdoblja u osam navrata su uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanja radi savladavanja pružanja aktivnog otpora te sprječavanja bijega osobe.

U navedenom razdoblju policijski su službenici u suradnji s Carinskom upravom Ministarstvom financija, utvrdili 13 prekršaja iz Zakona o trgovini, jedan prekršaj iz Zakona o žigu te jedan prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, objavila je PU zadarska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene