Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u vrijeme gašenja

Prekršio zakon jer je dronom snimao požar: Policija poslala važno upozorenje svim građanima

Požar na Čiovu - 10
Požar na Čiovu - 10 Foto: Sasa Buric/Cropix
Policija upozorava građane da je letenje dronom iznad požara zabranjeno, a ugrožava i hitne službe.

Poznat je identitet muškarca koji je tijekom požara na Čiovu snimao dronom požarište, objavila je splitsko-dalmatinska policija.

"25-godišnji hrvatski državljanin ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13. st. 2, kažnjivo po čl. 156. st. 1. t. 1. Zakona o zračnom prometu", napisali su.

On je 27. srpnja u poslijepodnevnim satima na području mjesta Žedno za vrijeme leta kanadera bez odobrenja nadležnog tijela ili službe upravljao dronom.

Pročitajte i ovo Prizori požara Stravični prizori FOTO/VIDEO Pogledajte snimke iz zraka opustošenih Havaja: "Najgora katastrofa koju sam ikada vidio. Ovo je kao apokalipsa"

"Upravljao je zrakoplovom suprotno uvjetima, načinu, pravilima i postupcima letenja zrakoplova utvrđenima propisom Zakona o zračnom prometu i EU propisima", objasnila je policija.

U nadležnosti Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo je pokrenulo prekršajni postupak zbog kojeg je trogirska policija dostavila Obavijest o počinjenom prekršaju, zajedno s prikupljenim dokazima, kako bi se proveo postupak i sankcioniralo počinitelja.

Pročitajte i ovo DHMZ 10. kolovoza Povratak ljeta Upaljen meteoalarm za pet regija: DHMZ objavio da će se vrijeme postupno razvedravati, ali kišu je zamijenio novi problem

"Koristimo priliku još jednom građanima skrenuti pozornost na zabranu korištenja drona i snimanja požarišta tijekom gašenja.

Naime, takva ponašanja ne samo da su zabranjena već su izuzetno opasna za osobe koje sudjeluju u gašenju, i na zemlji i u zraku. Nemojte svojim neodgovornim i lakomislenim ponašanjem dodatno ugroziti pripadnike žurnih službi", naglasili su.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene