Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreban oprez

Na plažama uz kupače i - lopovi: Policija upozorava sve ljubitelje sunca i mora kako zaštititi svoje stvari

Krađe na plažama
Krađe na plažama Foto: PU istarska
Rovinjska policija provodi istragu dvije krađe s plaža. Tim povodom, policija je građanima i turistima uputila apel da budu oprezniji sa stvarima koje nose i ostavljaju na plaži dok se kupaju.

Rovinjska je policija trenutno istražuje dva slučaja krađe s plaža. U utorak je nepoznati počinitelj na plaži na području Rovinja ukrao torbicu u vlasništvu 31-godišnjeg Austrijanca u kojoj se nalazio ključ od apartmana, novac i dva mobitela, čime ga je oštetio za više stotina eura.

Drugi slučaj zabilježen je isti dan u poslijepodnevnim satima na području Rovinja, kada je nepoznati počinitelj s plaže ukrao torbicu u vlasništvu 52-godišnjakinje u kojoj se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice u vlasništvu 52-godišnjakinje i 55-godišnjaka te dva mobitela. Njih je oštetio za više stotina eura.

Policija uputila apel građanima i turistima

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, iz policije apeliraju na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Pročitajte i ovo Julia i Ana Aksenčenko Broj žrtava i dalje raste Među žrtvama ruskog napada na restoran i sestre blizanke

Upozoravaju sve da, ako na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključate vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljate vrijedne predmete.

Ako na plažu dolazite biciklom, osigurate se od krađe vežući ga za fiksne predmete poput stabla, ograde i slično.

"Ponesite samo najpotrebnije"

"Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno, osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja", upozoravaju iz policije.

Pročitajte i ovo Pomorska policija spasila kajakaša Veliki valovi i bura Krenuo kajakom na nemirno more, završio boreći se za život na plutači u Savurdijskoj vali: Spasila ga pomorska policija

Također, upozoravaju da ne pokazujete pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti, sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila, svoje stvari na plaži imate pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe i pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć jer nisu svi dobronamjerni.

Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji koja možda otkrije korisne tragove, a o događaju odmah obavijestite policiju na broj 192, navode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene