Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki valovi i bura

Krenuo kajakom na nemirno more, završio boreći se za život na plutači u Savurdijskoj vali: Spasila ga pomorska policija

Pomorska policija spasila kajakaša
Pomorska policija spasila kajakaša Foto: PU istarska
Brzom policijskom intervencijom u srijedu ujutro spašen je muškarac koji se nalazio u uzburkanom moru kod naselja Crveni vrh nedaleko Savudrije, izvijestila je u srijedu istarska policija.

U srijedu u 9.55 sati policija je zaprimila dojavu građanina da se u moru kod naselja Crveni vrh nalazi muškarac koji se pridržava za plutaču, a koji ne može izaći iz mora zbog jakih valova i bure.

Sukladno procjeni da je osoba u životnoj opasnosti zbog izrazito nepovoljnih meteouvjeta koji su vladali na moru, jačanja bure i stanja mora te činjenici da se muškarac već dulje vrijeme nalazio u moru, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna angažirano je policijsko plovilo P-212 koje je žurno isplovilo iz lučice Savudrija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kraj Osijeka Šetao se uz jezero te se šokirao kada je ugledao prizor: Odmah je nazvao policiju

Plovilo, s troje članova posade, uputilo su se prema akvatoriju Crvenog vrha. Posada je ubrzo, nakon svega nekoliko minuta, na oko petnaestak metara od obale, uočila muškarca koji se pridržavao za usidrenu plutaču za koju je bio privezan i kajak s kojim se muškarac prethodno otisnuo na pučinu.

Vidno izmorenom muškarcu policijski službenici pomogli su da se popne na službeno plovilo i uputili se s njim prema lučici Savudrija.

Pročitajte i ovo Pronađene igle i šprice u parku - 5 nije prvi put FOTO Zagrebački park iz noćne more! Djeca su se igrala, a oni se skrivali među čempresima

Nakon akcije spašavanja, muškarac je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom reakcije i spretnošću policijskih službenika u teškim vremenskim uvjetima te je zahvalio na pruženoj pomoći.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene