Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretraga domova i vozila

FOTO Veliki ulov policije: Pronađena ogromna količina streljiva, oružja i droge kod Varaždina

Policija u pretragama pronašla drogu i oružje
Policija u pretragama pronašla drogu i oružje Foto: PU varaždinska
U policijskoj akciji u srijedu pronađena je velika količina oružja, streljiva i droge na širem području Lepoglave u Varaždinskoj županiji.

Velika količina oružja i droge pronađena je u utorak na širem području Lepoglave.

Varaždinska policija, u suradnji s Regionalnom protueksplozijskom zaštitom Zagreb i međimurskom policijom, pretražila je domove i osobna vozila muškaraca starosti 65, 66 i 34 godine zbog sumnje u "počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga te kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izvijestili su.

Na temelju nalog Županijskog suda u Varaždinu u domu 65-godišnjaka pronađena je jedna plastična vrećica s 430,3 grama materije nalik na hašiš, jednu vrećicu s 86,3 grama materije nalik na marihuanu, jednu medicinsku špricu djelomično ispunjenu tekućinom smeđe boje nalik na THC ulje te jednu pvc vrećicu sa sadržajem praškaste materije smeđe boje nalik na drogu heroin mase 6,4 grama.

Pročitajte i ovo Policija Tužna vijest Tragičan kraj potrage za tinejdžerom: Nestali dječak pronađen mrtav

Pronađena je i malokalibarska puška s integriranim prigušivačem pucnja i optičkim ciljnikom, 419 komada streljiva različitog kalibra i 20 komada detonatorskih kapisli.

Kod drugog muškarca, 66-godišnjaka, našli su 3698 komada streljiva različitih kalibara, četiri pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i prigušivačem pucnja, dvije prerađene puške, 55 komada različitih dijelova za automatsko i poluautomatsko oružje, sedam prigušivača pucnja, tri komada detonatorskih kapisli te 46,2 grama materije smeđe boje nalik na drogu heroin.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković NOVI PAKET MJERA Plenković o Radmanu: "Nije ukrao, pogriješio je, nije utjecao na to da njegova tvrtka dobije posao s državom"

Istog dana pretraženi su dom i druge prostorije 34-godišnjaka koji je prije početka pretrage sam predao tri grama smeđe krute materiju nalik na drogu hašiš.

Policija u pretragama pronašla drogu i oružje Policija u pretragama pronašla drogu i oružje (Foto: PU varaždinska)

"65 i 66-godišnjak su uhićeni te se nad istima provodi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istog predmetni će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu radi počinjenih kaznenih djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", navela je policija.

Protiv trećeg muškarca, 34-godišnjaka, policija će nadležnom Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene