Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija RH će pomoći i identifikaciji huligana iz Kapfenberga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija pomoći će austrijskim kolegama identificirati izgrednike iz navijačke skupine Bad Blue Boys (BBB).

Ta skupina je u subotu u Kapfenbergu, nakon završetka prijateljske nogometne utakmice između austrijskog Rapida i zagrebačkog Dinama, izazvala nerede i sukobila se s policijom, pri čemu je 30-ak policajaca ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

"Pomoći ćemo identificirati izgrednike ako to austrijska policija zatraži, no za sada nismo dobili nikakav zahtjev za pomoći", kazao je Hini glasnogovornik hrvatskog Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec. 

Dodao je da još uvijek očekuju službeno izvješće o navijačkim izgredima i nasilju u Kapfenbergu u kojima su sudjelovali i navijači Rapida koji su se također sukobili s policijom.

Borovec je potvrdio da su među devetoricom uhićenih izgrednika petorica Bad Blue Boysa koji bi se dana trebali pojaviti pred tamošnjim sucem za prekršaje. Oni su, zajedno s četvoricom austrijskih navijača, zadržani u 48-satnom pritvoru zbog kršenja javnog reda i mira te napada na policijske službenike.

"Očekujemo da nas nakon austrijske kolege obavijeste o njihovom identitetu i dosuđenim kaznama", kazao je Borovec, objasnivši da hrvatska policija ne može ništa poduzeti protiv izgrednika jer su se neredi dogodili u inozemstvu.

Izgredi u Kapfenbergu izbili su pred kraj prijateljske utakmice, a u navijačkom divljanju Bad Blue Boysi su na trgu kraj stadiona i hotelom u kojem su odsjeli nogometaši Dinama policiju gađali kamenjem, stolicama i bocama, pa je 30-ak policajaca zatražilo liječničku pomoć.

U policiji Kapfenberga pretpostavljaju da je u neredima sudjelovalo oko dvjestotinjak zagrebačkih kojima se pridružilo tridesetak navijača Rapida te da je tučnjava s policijom bila unaprijed dogovorena.

Hrvatski mediji pišu da su u sukobu policajaca i huligana nastradali i brojni automobili na parkiralištu, među njima i novi "mercedes" izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića.

Zbog subotnjih izgreda otkazane su sve pripremne utakmice koje je Dinamo trebao odigrati u Austriji.

Dinamov predsjednik Mirko Barišić izjavio je da je Dinamo "taoc huligana" te da klub u svojoj organizaciji nema represivne organe i da nikome ne može zabraniti dolazak na utakmicu. 

Osudivši nerede Barišić je zaključio da se problem huligana nikako ne može riješiti bez pomoći državnih vlasti.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković izjavio je da bi huliganski izgredi u Austriji moglo imati za posljedicu da se hrvatskim navijačima zabrani ulazak u tu zemlju za vrijeme Europskog prvenstva iduće godine.

Predsjednik Udruženja prvoligaša Igor Štimac smatra "da je vrijeme za rigorozne mjere na svim nivoima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene