455141
455141
455141
455141
455141

POLICIJA POTVRDILA Pedofil iz Sesveta nalazi se u pritvoru

  • , 28.10.2016., 09:52
  • Autor:
  • komentara

Iako se među stanovnicima naselja u kojem je napadnuta djevojčica proširila vijest da je uhićeni manijak pušten, policija kaže da je on predan pritvorskom nadzorniku.

 
 
 
 
Napadač na dijete je u pritvoru (Ilustracija: Thinkstock)
Napadač na dijete je u pritvoru (Ilustracija: Thinkstock)

Osumnjičenik za napad na dijete u Sesvetama predan je pritvorskom nadzorniku, potvrđeno nam je u PU zagrebačkoj. 

Riječ je o dvadesetdevetogodišnjem muškarcu koji je u srijedu navečer, oko 20 sati, napao djevojčicu dok je ulazila u zgradu u kojoj živi. Policija ga sumnjiči za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, a potvrđeno nam je da se radi o djelu u pokušaju.

Dob djeteta nije objavljena, a među stanovnicima tog sesvetskog naselja govori se da je riječ o djetetu koje ide u osnovnu školu, vjerojatno mlađem od devet godina. 

Iako se pojavila informacija da je policija dvadesetdevetogodišnjaka pustila, službena informacija iz policije to demantira.

Pritvorenika bi trebalo ispitati Državno odvjetništvo, nakon čega će biti odlučeno hoće li biti predan sudu, što će se vjerojatno znati tijekom dana. 

Fotografija uhićenog manijaka od četvrtka kruži društvenim mrežama, a na slučaj su roditelje upozorili i nastavnici obližnje osnovne škole.

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, pa se tako govori da uhićeni muškarac živi u naselju koje se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj je napadnuta djevojčica i da je već poznat policiji po sličnim djelima, no policija to nije potvrdila. 

Dijete su od manijaka spasili susjedi koji su ga zadržali do dolaska policije. 

Kazneni zakon propisuje da se osoba koja "izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina uz primjenu sile ili prijetnje...", kažnjava zatvorom od tri do 15 godina. Za bludnu radnju pod istim uvjetima propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se