Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez na cestama

Pojačane policijske kontrole u cijeloj Hrvatskoj, evo na što usmjeravaju posebnu pozornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se zaustavio crni niz prometnih nesreća s poginulim osobama, policija tijekom vikenda provodi pojačane kontrole i kažnjava prekršitelje na cestama u cijeloj zemlji.

Policija posebnu pozornost usmjerava na korištenje siturnosnog pojasa na stražnjem sjedalu. Iako je kazna u slučaju nevezivanja 500 kuna, mnogi ili ne žele ili zaborave.

Osim toga jako veliki problem je i vožnja pod utjecajem alkohola, ali i prekoračenje dopuštene brine. 

Policijske snage već su u akciji, tijekom noći na terenu će biti maksimalan broj timova sa svom rasploživom tehnikom i to na području svih 20 policijskih uprava. Dakle, u cijeloj Hrvatskoj, bez iznimke.

Željko Vranković, iz PU zadarske, kaže da su policijski službenici u ovoj akciji posebno fokusirani na najčešće prometne prekršaje s teškim stradanjima, a to su alkohol i brzina. Ali i na sve ostale prekršaje.

Vranković kaže da tijekom vikenda obično bilježe povećan broj prometnih prekršaja, posebno kod mladih vozača. "Ovom prilikom apeliramo na mlade vozače da ne upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju. Isto tako prije stjecanja prava upravljanja vozilom, a i takozvanom objesnom vožnjom. Jer najčešće tada dolazi do teškog stradavanja", kaže Vranković.

Dodaje i da je nevezivanje putnika na stražnjim sjedalima glavni uzročnik teških stradavanja putnika u vozilu. "Apeliramo da se se koriste sigurnosni pojasevi na zadnjim sjedištima te da vozači poglavito obrate pozornost na svoju djecu i da ih pravilno smjeste u sjedalice", kaže Vranković.

Oprez u subotu navečer na prometnicama. I ne samo u subotu navečer nego i inače jer kobnih smo primjera nažalost proteklih dana imali previše.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene