Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija najavila pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na statistike koje upozoravaju na porast broja stradalih vozača motocikala i mopeda te broja nesreća u kojima sudjeluju, iz Ravnateljstva policije najavljeno je da će se do kraja godine maksimalno pojačati nadzor i kažnjavanje prekršaja tih kategorija vozača, ali i zaštita pješaka kao najranjivijih sudionika u prometu.

Nadzor će se posebno pojačati vikendom i u vrijeme kad su vremenske prilike povoljne za vožnju motocikala i mopeda, a najviše će se nadzirati brzina, uporaba zaštitne kacige, alkoholiziranost, valjanost prometne dozvole, tehnička ispravnost i drugi prometni prekršaji, priopćili su iz Ravnateljstva policije.

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Akcija ''Alkohol, droga i brzina'' Pojačan nadzor na prometnicama: Policija kontrolira četiri najčešća uzročnika prometnih nesreća

Budući da neki vlasnici mopeda uklanjaju tehničku blokadu pa voze znatno brže od tvornički određenih brzina, obavljat će se izvanredni tehnički pregledi mopeda, pri čemu će se posebno ispitivati krajnja brzina i razina buke.

Podsjećaju da su vozači 'motora' prošle godine sudjelovali u više od 5000 prometnih nesreća i da ih je poginulo 43,2 posto više nego godinu dana prije.

Policiju također zabrinjava i podatak o 124 poginula pješaka, iako se 2007. taj broj neznatno smanjio, za 1,6 posto.

U prva dva mjeseca 2008. u prometu je poginulo 27 pješaka ili čak 35 posto više nego u istom razdoblju 2007. To upozorava na drastično povećanje broja smrtno stradalih pješaka u prometu, unatoč kratku promatranu razdoblju od samo dva mjeseca, kažu u policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene