Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni stanjem u poljoprivredi

Policija zaustavila poljoprivrednike koji su htjeli održati prosvjed: "Bili smo privedeni, na suncu"

Poljoprivrednike okupljene u Udrugu Hrvatski krški pašnjaci policija je zaustavila u naumu da održe prosvjed na konferenciji za poljoprivredu u Trilju. Na putu do mjesta gdje se konferencija održavala, a gdje je bila i resorna ministrica Marija Vučković, policija je zaustavila i zadržala poljoprivrednike.

Triljski poljoprivrednici željeli su izraziti nezadovoljstvo stanjem u poljoprivredi.

"Nas nekoliko stočara i poljoprivrednika uputilo se na konferenciju gdje nam je onemogućila policija prilaz i pristup konferenciji. Prvi smo donijeli transparent u obliku krave s čime smo htjeli iskazati nezadovoljstvo", rekao je Ivan Kaloper, poljoprivrednik.

Pročitajte i ovo Andrej Grubišić i Valentina Baus Gost Dnevnika Nove TV Analitičar o porastu cijena goriva i posljedicama: "Druga stvar koju ćemo morati mi svi prihvatiti..."

Nezadovoljni su i zbog činjenice da na konferenciju nisu pozvani. Na putu do mjesta održavanja konferencije zaustavljeni su i zadržani do njezinog okončanja.

Pročitajte i ovo Robert Žiga, otac navijača Smješten s "AEK-ovim ubojicama" Uhićeni navijač nazvao oca iz grčkog zatvora: "Tata, ja odavde neću živ izaći. Govorili su 'nećeš jutro dočekati, silovat ćemo te, ubit ćemo te'"

"Onda smo bili privedeni, držani na suncu, oduzeti su nam dokumenti, nismo se mogli kretati, bila je, na septičkoj jami smo zadržani", istaknuo je Mario Kaloper, poljoprivrednik.

Više pogledajte u videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene