Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje

Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Slatine
Slatine Foto: Fedja Klaric/Cropix
Majka je objavila na Facebooku kako su dvojica 14-godišnjaka u Slatinama na Čiovu vezali za stup njezina sina i stavili mu traku preko usta te ga ostavili na javnom mjestu dok ga nije pronašao prolaznik.

Na splitskom području, po svemu sudeći, dogodio se novi slučaj koji ukazuje na vršnjačko nasilje.

Naime, u jednoj zatvorenoj Facebook grupi jedna majka sinoć je objavila kako su dvojica 14-godišnjaka poslijepodne u Slatinama na Čiovu vezali za stup njezina sina i stavili mu traku preko usta te ga ostavili na javnom mjestu dok ga nije pronašao prolaznik.

Trogirska policijska postaja provodi kriminalističko istraživanje o navedenom slučaju potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača

"Obraćam se ovim putem da mi pomognete pronaći čovjeka koji je danas u popodnevnim satima spasio moga sina. Naime, dva dječaka od 14 godina koje poznajem, nažalost, pokraj Bura beach bara vezali su ga na stup (ruke, noge i tijelo) i trakom mu zalijepili usta. U velikom je šoku. Molim ako bilo što netko zna neka mi se javi", napisala je majka te navela i kako je dijete ”prestalo disati u svoj toj panici”. 

"Cijelu noć nisam spavala. Taman sam s policije. Ovo se prvi puta dogodilo", kratko je kazala za Slobodnu Dalmaciju, a jedan Slatinjanin je dodao kako poznaje sve sudionike incidenta:

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

"Mjesto je jako malo i svu djecu znamo. Oni su navodno to napravili iz nekog svog hira i iživljavanja. Jedan od tih momaka je iz Splita, tu dolazi često, ima kuću i vikendicu. Drugi je uvijek bio živahno dijete, svi ga znamo, ali nije radio nikakve probleme niti je bilo vršnjačkog nasilja. Poznaju se tu s igrališta gdje igraju nogomet i voze bicikle, ima ih 10-tak. Super su svi, mi stariji nismo posumnjali da bi mogli nešto tako napraviti jer nikakvih ekscesa s djecom ni roditeljima nikada nije bilo", kaže i dodaje:

"Žrtva je iz Slatina. Imaju i psa i veliku obitelj, ne znamo kako je točno došlo do te situacije."

Podsjetimo, prije nekoliko dana društvenim mrežama počela se širiti i snimka u kojoj se vidi kako su dvije mlađe ženske osobe prisilile djevojku da klekne na pod te ju maltretiraju i psihički i fizički. Sve se odvilo u užoj splitskoj gradskoj jezgri.

Tri maloljetnice i maloljetnik koji se dovode u vezu sa snimkom  nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u policiji predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su pušteni na slobodu.

Splitsko-dalmatinska policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je četvero maloljetnika na štetu maloljetnice počinilo veći broj kaznenih djela od nasilničkog ponašanja, prijetnje i iznude, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, do povrede privatnosti djeteta i povrede djetetovih prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene