Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računovođa 'muljao' s virmanima?

Policija istražuje pronevjeru na HRT-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da policija provodi istragu potvrdio nam je glasnogovrnik HRT-a Janos Roemer.

'Doista, mogu Vam potvrditi da je prije otprilike 14 dana s Hrvatske radiotelevizije Odjelu za gospodarski kriminalitet kriminalističke policije s HRT-a poslana dokumentacija zbog sumnje na krađu i da je rad nadležnih državnih službi s tim u vezi u tijeku. To je uobičajen postupak - s HRT-a uvijek prijavljujemo svaku sumnju u nezakonito djelovanje. Nažalost, s obzirom na to da je postupak u tijeku, ne mogu Vam otkrivati imena, svote ili kakav drugi podatak čije bi objavljivanje moglo utjecati na uspješnost postupka', poslao nam je pismeni odgovor Janos  Roemer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje" Ilustracija shema "10 posto" Zaradili više od 20 milijuna dolara na lutriji, ali završili iza rešetaka: Otac i dvojica sinova smislili pakleni plan

Globus piše da su revizori utvrdili da je Artur Kosanović, činovnik zaposlen u računovodstvu HRT-a, potpisao stotine virmana za isplatu honorara za prevoditeljske usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija. Rekao im je da će im donijeti dokumentaciju iz druge sobe, ostavio stvari i pobjegao u BiH.

Da s Arturovim računima stvari ne stoje kako bi trebalo, otkriveno je, tvrde naši televizijski izvori, posve slučajno, u trenutku kad je dosadašnja voditeljica prevoditljske službe HTV-a odlazila u mirovinu, pa je obavljena primopredaja službe za prevođenje. Tom prilikom revizori su utvrdili da je Artur potpisao na stotine virmana za isplatu honorara za prevoditeljske usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija, iz koje bi bilo vidjlivo da su ikada obavljene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene