Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Policija će se depolitizirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas da promjene u MUP-u i policiji nisu kozmetičke te ustvrdio da će se policija sigurno depolitizirati i profesionalizirati.

Mesić je to izjavio odgovarajući na upit novinara da li će novo policijsko vodstvo pridonijeti rješenju slučaja ubojstva Ivane Hodak i zamoljen za komentar nagađanja da je policija uništila tragove na mjestu zločina. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

>> Karamarko preuzeo dužnost

>> Karamarko: Faber privremeni ravnatelj policije, Benko savjetnik

'Da li je policija učinila sve što je potrebno ja vam to ne mogu reći, ali je sigurno da ćemo imati policiju koja će biti depolitizirana i profesionalizirana i onda se greške više neće događati', kazao je Mesić na otvorenju zagrebačke Konferencije zdravih gradova.

'Promjene nisu kozmetičke, radi se ljudima koji su se potvrdili na policijskom poslu jer policijski posao je stručan i oni su ga zato i obavljali', dodao je Mesić.

Neki bivši policijski dužnosnici proteklih dana su u medijima prozvali policiju da je u istrazi ubojstva Ivane Hodak počinila neke profesionalne pogreške te, među ostalim, uništila dio tragova, što su iz Ravnateljstva policije odlučno opovrgnuli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene