Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska godišnja vježba

Policija bez ikakavih problema smirila nasilne prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smirivanje nereda, prosvjeda, borba protiv huligana, rješavanje talačkih kriza te borba protiv naoružanih kriminalaca samo je dio scenarija na kojem su interventni policajci pokazali spremnost za odgovor na razne incidentne situacije.

Mirni prosvjedi prerasli su u nasilje. Policiji stiže pomoć i situacija je stavljena pod kontrolu. Jedan je to od nekoliko scenarija s policijske godišnje vježbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen u studenom prošle godine Indija izručuje Kovačevića zbog heroina Slika nije dostupna Branitelji su najavili nove akcije 'Presuda je šamar svih šamara i noga u stražnjicu hrvatskoj naciji'

'Interventna policija radi svoje zadaće od onih najblažih sredstava prisile i rješavanje pojedinih situacija pa do onih najsloženijih', rekao je Josip Turkalj, zapovjednik Interventne policije MUP-a.

I službeni psi moraju biti spremni za opasne situacije. 'Oni moraju imati dobru poslušnost, bit dobro obučeni', pojasnio je Stevo Horvat, vodič službenog psa.

Njemački policajci bili su zadovoljni viđenim. 'Moram priznati da su hrvatski kolege sve bolji', rekao je Peter Wempe, načelnik obučnog centra Interventne policije Donje Saske.

>> Interventna policija uhitila pljačkaša 22 kladionice

Rješavanje talačkih kriza, hvatanje naoružanih napadača, smirivanje nereda svakodnevni su policijski zadaci. 'Bit ove vježbe je bila da se dočaraju ovakve situacije koje se možda i grubljem obliku dešavaju na terenu', pojasnio je Dejan Kovačević, pomoćnik zapovjednika Interventne policije Rijeka.

Tristotinjak interventnih policajaca, pokazalo je da su spremni na razne incidentne situacije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene