Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelji su najavili nove akcije

'Presuda je šamar svih šamara i noga u stražnjicu hrvatskoj naciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici pokreta 'Stop progonu hrvatskih branitelja' najavili su na današnjoj je konferenciji za novinare nakon skupa na Trgu bana Josipa Jelačića da će u iduća tri dana javnosti predstaviti svoje buduće akcije te traže trenutnu ostavku hrvatske Vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Predsjednik tog pokreta Zvonimir Trusić na improviziranoj konferenciji za novinare u jednom kafiću u središtu grada ponovio je ranije tvrdnje kako od danas u Hrvatskoj ništa nije isto. Izrazivši ogorčenje zbog presude hrvatskim generalima, najavio je kako će kroz nekoliko dana pokret 'Stop progonu hrvatskih branitelja' hrvatskoj javnosti pojasniti svoje buduće poteze. Jedan od čelnika pokreta Natko Kovačević ocijenio je da je istina izišla na vidjelo dodavši kako više nema mjesta laži te da od danas počinjemo živjeti u istini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda generalima 'Zna li Haag da je Gotovina ranjenog suborca nosio na rukama?' Slika nije dostupna Hrvatska straža poručila To nije presuda generalima već cijelom hrvatskom narodu

>> Skup potpore pretvorio se u veliki prosvjed

>> Gotovini 24, Markaču 18 godina zatvora, Čermak oslobođen

'Istina je takva kakva je - ružna, bolna, gnjusna i odvratna, ali bolje i takva kakva je, nego bilo kakva šarena laž koja je nažalost doprinjela tome da su se mnogi ljudi zavaravali vjerujući u gluposti naših državnih dužnosnika koji od danas više nemaju nikakav moralni kredibilitet obnašati svoje funkcije', naglasio je. Dodao je kako oni trenutno moraju napustiti bilo kakvo svoje političko djelovanje.

Naglasivši kako je beskrajno tužan zbog presuda hrvatskim generalima, ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić rekao je da je u toj presudi očit gubitak hrvatske časti. U duljem povremeno emotivnom izlaganju optužio je hrvatske vlasti da su svojim ponašanjima doprinjeli tim presudama. 'Imamo na čelu Domovine one kojima Hrvatske ne znači ništa', ocijenio je Vekić.

'Ovo se ne može usporediti s niti jednom tragedijom hrvatskog naroda'

I drugi predstavnici pokreta 'Stop progonu hrvatskih branitelja' koji su nazočili konferenciji za novinare istaknuli su kako će nastaviti svoju borbu za, kako kažu, istinu o Domovinskom ratu.

Vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon je, u izjavi novinarima na zagrebačkom glavnom trgu prije konferencije za novinare čelnika pokreta 'Stop progonu hrvatskih branitelja', rekao da su presude 'šamar svih šamara i noga u stražnjicu hrvatskoj naciji i narodu'. 'To što danas hrvatski generali i vojska proživljava je katarza hrvatskog naroda i to se ne može usporediti s niti jednom tragedijom koje je hrvatski narod proživio", ocijenio je Janjić.

Najavio je da će branitelji formirati nezavisnu listu s kojom će nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene