Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijeka zavijena u crno

Novi detalji stravične nesreće u tunelu: "Dijelovi automobila bili su rasuti po tri trake, motor je izletio van"

Aktualno Galerija Prometna nesreća u tunelu Pećine - 2 Prometna nesreća u tunelu Pećine - 2 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX Prometna nesreća u tunelu Pećine - 5 Prometna nesreća u tunelu Pećine - 5 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX Očevid nesreće u runelu Pećine Očevid nesreće u runelu Pećine Foto: Damir Skomrlj/Cropix Prometna nesreća u tunelu Pećine Prometna nesreća u tunelu Pećine Foto: Damir Skomrlj / CROPIX +6 Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Galerija 1/11 >>
Strašna prometna nesreća u tunelu Pećine potresla je Rijeku. Život su izgubile dvije osobe - među kojima i bivši hrvatski olimpijac.

O velikoj nesreći koja se dogodila u petak oko 21:40 na državnoj cesti 404 u tunelu Pećine u Rijeci oglasila se i policija.

Potvrdili su da je u nesreći smrtno strdalo dvoje ljudi, dok ih je troje ozlijeđeno.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprimjerene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u teretno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Svemu su kumovali mokar kolnik i brzina.

Od siline udarca osobno se vozilo zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih su dvojica, starosti 19 i 50 godina.

Pročitajte i ovo Oleksandr Sirski s ukrajinskim predsjednikom Volodomirom Zelenskim Velika odluka Zelenski je povukao jako rizičan potez u kritičnom trenutku rata s Rusijom

"Od siline udara vozilo, osobno vozilo se zarotiralo prema sjevernom zidu tunela i tom prilikom su iz vozila ispala, tri putnika. Nažalost, na mjestu događaja preminula su dva putnika 19 i 50-godišnjak", rekao je Gino Colazio iz PU primorsko-goranske.

Svi ozlijeđeni, uključujući 62-godišnjeg vozača kamiona, prevezeni su u KBC Rjeka gdje su obojici vozača utvrđene teške ozljede, dok je 20-godišnjak lakše ozlijeđen.

"Dva pacijenta su zaprimljena na zavod za ortopediju i traumatologiju u dobi od 23 i 62 godine, i jedan pacijent na kliniku za neurokirurgiju u dobi od 20 godina. Sva tri pacijenta su stabilno i van životne opasnosti", istaknuo je Grgo Martinović iz KBC-a Rijeka.

Prizor iz tunela, ledio je krv u žilama.

"Rasuti dijelovi vozila što plastike, što motora po tri prometne trake, usred tunela, teretno vozilo je bilo možda malo manje oštećeno dok je osobno bilo u potpunosti oštećeno, znači motor je izletio van, tako da, bilo je užasno", ispričao je Marin Kus iz JVP-a Rijeka.

U tuzi i nevjerici danas su Rijeka, Grobnik i Gorski kotar. Poginuli 50-godišnjak bivši je hrvatski olimpijac Antonio Rački. U skijaškom trčanju Lijepu našu predstavljao je u Lilehameru i Naganu.

"Vrhunski čovjek, prijatelj, uzoran sportaš, uzoran roditelj, zaista je svima nama teško što se to dogodilo i da je iznenada otišao jedan takav čovjek", istaknuo je Darko Štimac, predsjednik SKI saveza Primorsko-goranske županije.

Pročitajte i ovo Nesreća u Zagrebu - 4 Vozač je uhićen Pijan zamalo usmrtio radnika Čistoće, iz Sindikata bijesni: "Vidite koji je to posao i koji su to rizici"

Tunel u kojem se prometna nesreća i dogodila je dvosmjeran, s tri trake. Dugi niz godina u njemu je bila i kamera za brzinu, no nedavno je uklonjena, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

"Da skinuli su kameru, ali kažem mnogi se ne pridržavaju", izjavio je Alen. "Zato i voze tako, ponovno će je vratiti kad bude još žrtava jer oni dok god ne bude žrtava neće ništa poduzeti nigdje", dodao je Branko.

"Vozi se nenormalno, vozi se ludo i po meni se kroz vožnju odražava cjelokupno stanje u društvu", napomenuo je Borna.

Koje svaka tragedija šokira i duboko potrese, ali se bez obzira na sva upozorenja, životi na cesti na žalost svakodnevno gube.

Promet kroz tunel je tijekom očevida bio obustavljen za sva vozila u oba smjera te je preusmjeren okolnim pravcima, objavila je Policija te pozvala sve vozače da vožnju uvijek prilagode uvjetima na cesti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene