Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančec vs. Večernji

Polančec zaprijetio novinaru Večernjeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je novinaru Šlabeku zaprijetio dan nakon objavljivanja teksta o ispitivanju, ipak ga nije demantirao.

'Smatram da ste vi osobno odgovorni za sve što mi činite. Tužit ću vas, a ne nakladnika. Došao sam da vam to na kulturan i civiliziran način kažem', rekao je danas bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec dopisniku Večernjeg lista Hrvoju Šlabeku, nakon što je ušetao u koprivničko dopisništvo, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ukrajinski napad na Belgorod uništen i dalekovod Ukrajinske snage napale ruski grad, uništene kuće: "Jedna žena ranjena je gelerom u kralježnicu" Ilustracija Muž iz pakla Tukao i maltretirao suprugu duže od godinu dana: Trljao joj komade suhog kruha po licu i prijetio da će joj odsjeći noge

Smatram da ste vi osobno odgovorni za sve što mi činite. Tužit ću vas, a ne nakladnika. Došao sam da vam to na kulturan i civiliziran način kažem Damir Polančec Tužit će ga, kazao je, i tražiti velik novac jer je neprofesionalnim pisanjem nanio veliku štetu njegovim privatnim interesima. Šlabek je, podsjećamo, otkrio aferu Podravka zbog koje je dio menadžera pritvoren te je svojim pisanjem pokrenuo istrage koje još traju. 'Ja više nisam javna osoba', naveo je Polančec kao razlog zašto se dopisnik Večernjeg  ne bi trebao više baviti njegovom eventualnom ulogom u događanjima u Podravki. Večernjakov dopisnik iz Koprivnice upozorio je Polančeca da njegov dolazak u dopisništvo i nastup doživljava kao prijetnju, ne odričući mu pravo da podigne tužbu ako smatra da je oklevetan ili da su u pisanju o njemu prekršeni profesionalni standardi novinarske struke.

 Večernji list piše da je Polančec na dan kada je ispitan u policiji već imao potrebu u lice potpisniku toga teksta kazati da će ga tužiti i financijski upropastiti. Pri tome, Polančec nije opovrgnuo da je ispitan u policiji. Svoju fiksaciju novinarom Šlabekom Polančec je, inače, obznanio još na oproštajnoj konferenciji za novinare 30. listopada 2009., kada ga je optužio da je dio komplota koji mu je došao glave.

>>USKOK istražuje je li Polančec bio mozak operacije Podravka

>>Polančec: Nemam ja ništa s odlukama NO Podravke

Uredništvo Večernjeg lista u potpunosti stoji iza svog novinara i njegova pisanja o jednoj od najvećih afera u Hrvatskoj, koja je, spomenimo, još uvijek u nizu aspekata nerazjašnjena. Međutim, apsolutno ne pristaju na način komuniciranja kakav je polančec pokazao danas, a koji spada u klasične metode pritiska na medije, zaključuje Večernji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene