Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antipoduzetnička atmosfera u zemlji

Polančecu nije jasno zašto se misli da je akter afera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor o Podravkinom depozitu kod OTP banke koji je stigao u Hrvatsku, navodno opet vodi do Damira Polančeca, bivšeg člana Podravkine Uprave i bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.

Polančec je sada uvjeren kako je on glavni krivac za sve Podravkine nevolje i probleme i odbija pomisao da je učinio išta protuzakonito, piše Jutarnji list.  Polančec kaže kako mu je teško povjerovati u optužbe protiv svojeg kuma Nevija Prloga i drugih iz Podravke.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!"

Tvrdi kako je neprihvatljivo povjerovati da je bilo tko mogao dobiti milijunski posao, a da na pozivnom natječaju nije prikupljeno više ponuda. Damir Polančec kaže kako poslovi koje je Prlog radio za Podravku nisu toliko veliki kao što se prikazuje te da je on poslove dobivao kada je njegova ponuda bila najpovoljnija. Bivši ministar gospodarstva izrazio je čuđenje i nije mu jasno zašto ga novinari ispituju očekuje li poziv na saslušanje. Kaže da nije vidio kaznenu prijavu protiv sebe i ne vjeruje da je u bilo kojem kontekstu spomenuto da je umiješan.

 >> Policija i USKOK u Podravci, priveden Polančecov kum?

Polančec za Jutarnji list ističe kako je za svako eventualno saslušanje dostupan i nada se da će se uskoro podvući crta i zaključiti je li Podravka uistinu toliko oštećena kao što se navodi. Ističe kako je trenutno zemlja blokirana pa se niti jedan poduzetnik ne usudi bilo što poduzeti zbog straha da će se njegov korak proglasiti kriminalnim djelom. 'Stvorena je antipoduzetnička klima, što za Hrvatsku nije dobro', dodao je Polančec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene