Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvađao se s premijerkom

Damir Polančec odlazi iz Vlade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon drastičnog poskupljenja svih naftnih derivata Ine, za koje je ministar i predsjednik Nadzornog odbora Ine Damir Polančec, izbila je svađa između premijerke Jadranke Kosor i njega.

Kosor je ostala iznenađena iznenadnim dizanjem cijene benzina, a još više je iznenađena ostala činjenicom da joj ministar Polančec o tome ništa nije rekao prije, piše Jutarnji list, koji se poziva izvore iz HDZ-a. Polančec je međutim, zbog nastale situacije medijima kazao kako pomišlja i napustiti Vladu premijerke Kosor.

Pročitajte i ovo Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Kosor nezadovoljna, INA kaže da cijene ovise o tržištu

Vlada je donijela i odluku o angažiranju neovisnih stručnjaka, koji bi analizirali poslovanje Ine i način na koji ta tvrtka određuje cijene derivata na benzinskim crpkama. Kosor se jučer sastala i vodećim ljudima Ine, a izvršnog direktora Bojana Milkovića ponovno je podsjetila na dug državi od dvije milijarde kuna. Isto tako zatražila je vraćanje cijena benzina na onu prije ovog neočekivanog i nenajavljenog poskupljenja.

Iz Ine poručuju kako su uredno i na dvotjednoj bazi svakog drugog ponedjeljka, o podizanju cijena obavijestili Ministarstvo gospodarstva. Kako nisu dobili odgovor, to je značilo kako na određenu novu cijenu iz Ministarstva nisu imali prigovora. Kosor ipak tvrdi kako njezina Vlada za to nije znala, sve dok poskupljenje nije osvanulo u medijima. Angažiranje neovisnih stručnjaka u tom smislu, svojevrsna je i potvrda kako Kosor u Polančeca nema više velikog povjerenja.

Smatrate li da je Polančec namjerno prešutio poskupljenje benzina premijerki Kosor?

  • Da
  • Ne
  • Ne zanima me

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene