Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančecovo doba moći

'Polančec je radio na način: Veži konja gdje gazda kaže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeo je u Podravci, a kroz četiri godine na vlasti, Damir Polančec postao je jedan od najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj. Sanader ga je postavio, a Polančec je odrađivao poslove kao što su tajnovita prodaja INE Mađarima i fijasko natječaja za brodogradilišta. No, čini se kako će mu politička karijera ipak završiti tamo gdje je i počela, na Podravci.

Od referenta za nabavu sušenog povrća u Podravci do Banskih Dvora. Polančecov uspon bio je strelovit. Ambiciozan i obrazovan brzo je napredovao do uprave Podravke. Sanader lokalnog menadžera postavlja za svoju desnu ruku, neki bi rekli i gromobran. Ozren Matijašević s njim je pregovarao o brodogradilištima. Kaže da je bio korektan, ali mu zamjera preveliku poslušnost velikom šefu. 'Damir Polančec bio je jedan puki administrativac i na pleća mu se davalo mnoštvo toga i u takvim okolnostima mogu ustvrditi da je on korektno obavljao svoj posao i to na način veži konja gdje gazda kaže', rekao je Matijašević.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

'Vrč ide na vodu dok se ne razbije'

S mađarskim je MOL-om potpisao tajni ugovor o prodaji INE kojim su Mađari za samo tri posto više dionica od države dobili potpunu kontrolu nad kompanijom. Totalno je promašio sa Željezarom Split, a Sunčani Hvar samo što nije poklonio francuskoj gubitaškoj Orco grupi. 'Vrč ide na vodu dok se ne razbije, a vrč je prepunjen ovom pričom o Podravci i prođe me jeza kada pomislim da je Sunčani Hvar mogao biti Podravka. Tko što radi, sebi radi', komentirao je Pjerino Bebić.

>> Ostavka Polančeca se očekuje do četvrtka?

Projekti pretvoreni u fijasko

Predzadnji kiks, fijasko s prodajom škverova. Danas Državno odvjetništvo navodno istražuje je li Polančec znao za 'muljaže' u Koprivnici, no premijerka na takva pitanja ne želi odgovarati. 'Ja nisam čelnica DORH-a i to morate pitat u DORH-u ako već postavljate takva pitanja, laku noć', rekao je Kosor. Hrvatsko gospodarstvo četiri godine Polančecove godine nije stvorilo veće plaće, Maestro šefovi Fonda za privatizaciju uzimali su mito njemu pred očima, većina projekata u kriznoj se godini pretvorila u fijasko.

Treba li Damir Polančec dati ostavku?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene