Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef Piškornice

Pokrenuta istraga protiv direktora koji si je isplatio milijun i pol kuna bonusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 38-godišnjaka zbog sumnje da si je kao direktor tvrtke, u kojoj se zaposlio temeljem kritvotvorene diplome, nezakonito isplatio gotovo milijun i pol kuna nagrade, a lokalni mediji navode kako je riječ o Mladenu Jozinoviću, bivšem direktoru Regionalnog centra za gospodarenje otpadom "Piškornica".

DORH je na internetskim stranicama u ponedjeljak objavio kako 38-godišnjaka tereti za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Slika nije dostupna Nisu imali pojma Čelnici županija u šoku: Izvanredna skupština zbog direktora koji je sebi odobrio milijunski bonus

Osumnjičen je da je od siječnja 2016. do studenoga 2017. u Koprivničkom Ivancu kao direktor tvrtke neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca te tvrtke u vlastitu korist.

Naloge za isplate prikazivao je kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo niti je za njih ishodio suglasnosti Nadzornog odbora i Skupštine tvrtke.

Ugovore je potpisivao u svojstvu direktora i u vlastito ime kao druga ugovorna strana, te si na taj način pribavio nepripadnu novčanu korist veću od 1.470.000 kuna.

Tužiteljstvo 38-godišnjaka sumnjiči i da je radi zasnivanja radnog odnosa u toj tvrtki nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog zagrebačkog fakulteta, u kojima je neistinito navedeno da je završio studij.

Takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao je kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa ga je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine i zaposlio, zaključuju u DORH-u.

Inače, nakon što je u studenome prošle godine izbila afera oko milijunske nagrade koju si je Jozinović isplatio, on je smijenjen na izvanrednoj sjednici Skupštine Regionalnog centra za gospodarenje otpadom "Piškornica", koji je u zajedničkom vlasništvu Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te Općine Koprivnički Ivanec. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene