Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više biciklista

Pokrenuta inicijativa 'Bicikle na otoke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među turistima je sve više biciklista i procjenjuje se da će njihov broj sve više rasti. I strategija razvoja hrvatskog turizma predviđa da se ciklo-turizam treba posebno razvijati. U Splitu su zatražili konkrene mjere - da trajektne karte za bicike, koje se sada kreću od trideset do pedeset kuna, budu jeftinije.

Nekoliko udruga pokrenulo je inicijativu 'Bicikle na otoke' jer smatraju da su trajektne karte za bicikle previsoke. 'Da se ukine naplata karata za bicikle na otoke van sezone, da se snizi cijena unutar sezone i zaista želimo da se proglasi jedan dan u godini kada će biti besplatno i za biciklu i za bicikliste', kazala je Gabrijela Madunić Orlić iz Udruge Sunce.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

I u Hvaru su napravili 96 kilometara biciklističkih staza. 'Činjenica je da su biciklisti postali jedna turistička sila koji u biti troše najviše izvanpansionski jer dođu na Hvar, trebaju jesti, trebaju piti, trebaju spavati', kazao je Pjerino Bebić, gladonačernik Hvara.

>> Nizozemci žele uvesti grijanje biciklističkih staza

Da vole voziti bicikl, potvrđuju sami turisti. 'Puno bicikliram kod kuće u Danskoj, svaki dan na posao i s posla, a čula sam da ovdje ima jako puno lijepih mjesta', kazao je jedan turist iz Danske.

Za bicikl treba na trajektima platiti dodatnu kartu koja stoji u prosjeku kao karta za osobu ili nekoliko kuna skuplja. 'Da, mislim da bi to ohrabrilo ljude da dođu na biciklima - ako samo platiš kartu za sebe, a da je bicikl besplatan. Mislim da ne zauzimaju puno mjesta', kazao je jedan građanin. A uz to sigurno treba raditi i na razvijanju infrastrukture za biciklizam.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene