Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeti uzorci za analizu

Pokraj Varaždina pronađene boce s opasnim otpadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer u poslijepodnevnim satima na odmorištu Paka, državne ceste D3 u smjeru Zagreba, pronađen je opasni otpad.

Opasni otpad nalazio se u trima bocama koje se inače koriste za skladištenje opasnog materijala, potvrdili su nam iz PU Varaždinske.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Slika nije dostupna Nadležne ekipe na terenu FOTO Središte Varaždina potresla snažna detonacija

Nakon primljene prijave iz Županijskog centra 112 Varaždin, na teren su izašli pripadnici PU Varaždinske, osiguralni mjesto događaja, te obavijestili sve nadležne institucije i inspekcije. Na teren je izašla inspekcija zaštite okoliša, koja je uzela uzorke za analizu, i navedeni otpad je, sukladno propisima, privremeno uskladišten na sigurnom mjestu te više ne predstavlja opasnost za okoliš – poručili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

>>U Jadranskom moru završio toksični otpad iz Srbije koji izaziva leukemiju?

Otpad je privremeno zbrinula tvrtka iz Varaždina koja se bavi skladištenjem opasnog otpada, u nepropusnim posudama.

Zasad se ne zna koji je točan sadržaj boca, odnosno o kojem se otpadu radi. Iz Ministarstva su poručili i kako su u tijeku istražne radnje u kojima sudjeluju različita nadležna tijela iz područja zaštite te pravno-kaznene zaštite okoliša, a kako bi se otkrio zasad još uvijek nepoznati počinitelj. (VLM/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene