Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP o aferama

'Pokradeno je više nego što 'harač' može nadoknaditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović izjavio je da - dok ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta izjavljuje da javna poduzeća nisu kriminalne organizacije - njegov resor svakodnevno potresaju afere u kojima je pokradeno više novca nego što 'harač' na građane može nadoknaditi.

'Poduzeća nisu kriminalne organizacije, ali oni koji upravljaju tim poduzećima, izabrani HDZ-ovom kombinatorikom, vrlo su skloni kriminalnom ponašanju', ustvrdio je na konferenciji za novinare Jovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi

'Zaštitnici kriminala i korupcije'

Vladu i ministre koji sjede u nadzornim odborima državnih poduzeća nazvao je zaštitnicima kriminala i korupcije koji na godinu 'pojedu šest milijarda kuna, i tako pojedu plaće i mirovine'. 'Koliko god to grubo zvuči, šest mrtvih u nesreći nagibnog vlaka posljedice su nepotizma i korupcije HDZ-ove vlasti jer su se zapošljavali nesposobni, ali podobni, koji su svojim sponzorima i rodbini pogodovali kršeći javnu nabavu i izravno ugrozili sigurnost željezničkog prometa', rekao je Jovanović.

Revizija svake godine

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras predložio je da se revizija u javnim poduzećima koja na godinu imaju prihod veći od 100 milijuna kuna provodi svake godine, a da se izvješće predstavi u Saboru. Saborski zastupnik Slavko Linić rekao je da će SDP-ovci znati riješiti probleme nelikidnosti, pretvoriti trgovačka društva u ona koja znaju razmišljati, planirati i voditi Hrvatsku u razvoj, te da će SDP biti odgovorniji u upravljanju novcem koji građani izdvajaju. Ustvrdio je i da će sve to biti znatno lakše nego vratiti povjerenje u politiku. Također je istaknuo da je neprihvatljivo i nezakonito da Hrvatske ceste financiraju IGH u projektiranju nizinske pruge, a ne Hrvatske željeznice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene