Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokajnik može biti samo netko iz 'ekipe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od petorice osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića već se spominje potencijalni pokajnik. Robert Matanić navodno je tražio suradnju s USKOK-om tvrdeći kako nije počinitelj ali može pomoći.

'Za sada nemamo ni jednu osobu koja je ispitana kao krunski svjedok ili ugroženi svjedok', kaže zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šošić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Pukanić Matanić traži uključenje u program zaštite svjedoka? Slika nije dostupna Tko je Robert Matanić?

Pokajnik može biti samo netko tko je dio osumnjičene ekipe. Nikako to ne može biti organizator ili izravni izvršitelj zločina. Pokajnik postaje svojevoljno, a za status mu se pred sudom bore USKOK i državno odvjetništvo. Pokajnikova je obaveza istinito svjedočenje protiv glavnih osumnjičenih naravno uz popratne dokaze. Zauzvrat dobiva slobodu ili blažu kaznu. Može dobiti i zaštitu.

Pokajnik se može postati u tijeku postupka. No nakon što se večeras izjasne o krivnji bilo šuteći ili kroz iskaz odluka je na istražnom sucu. Mogao bi ih zadržati do 48 sati i tako dati vremena državnom odvjetništvu da zatraži pritvor.

No zahtjev za pritvor već je spreman. Može biti određen na mjesec dana, a u predmetima koje vodi USKOK poput ovoga i na godinu dana.

Više u video prilogu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene