Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirali tadašnju vlast

Pogledajte što je Milanović govorio o povećanju PDV-a 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji put PDV je podignut u srpnju 2009. godine s 22 na 23 posto.

Vodila se objedinjena rasprava o rastu PDV-a i kriznom porezu. Tadašnja Vlada tvrdila je da će time stabilizirati financije, a oporba je bila oštro protiv. Podsjetimo što su govorili 2009. u Saboru.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju? Hrvatski sabor Ususret izborima Koalicijski partneri dogovorili raspuštanje Sabora: Doznajemo datum

'Vlada se ponaša kao neka vrsta obrnutog Robin Hooda ili Superhika - uzmi siromašnima i daj povlaštenima', rekla je tada Vesna Pusić u Saboru.

>> 'Koga će sve dohvatiti ovaj mač od 25 posto?'

'Govorimo o nekim teškim odlukama koje smo poduzeli. Koje su to? Recite: Je li to odluka o nametu od dva ili četiri posto na sve neto plaće? Je li to odluka o povećanju PDV-a? To su odluke kojima se sanira šteta u financijskom sustavu', govorio je Zoran Milanović u Saboru.

'A zašto smo mi danas ovdje? Da moramo dodatnim porezima uzimati građanima, samo zato što on nije znao procijeniti gdje će biti Hrvatska 2012. godine', kazao je Slavko Linić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene