Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: 'Za mene dileme nema'

Pogledajte što je Mesić govorio o 'brijunskim transkriptima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić pri isteku svog mandata dao je intervju novinarki Dnevnika Nove TV Sabini Tandari u kojem se dotiče i spornih transkripata.

Amerikanci i Britanci svoje tajne arhive čuvaju desetljećima. Vi ste Tuđmanove arhive praktički otvorili čim ste ušli u ovaj ured bez obzira što je postojala oznaka tajnosti. Je li vam danas žao zbog toga?

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve"

Ne, to nije bila oznaka tajnosti i to nisu bili arhivi. To su snimke razgovora koji su vođeni u ovom uredu, to su transkripti tih razgovora i iz njih se vidi da su se tu donosile odluke, a nisu se smjele tu donositi. Hrvatska nema posljedice zbog transkripata već zbog toga što je netko činio zločine u ime Hrvatske.

>> Splitska Hvidra: Mesić nije slučajno otputovao prije presude!

No Haaški sud danas gleda na Oluju drugačije zbog tih transkripata?

To je za neke dilema, za mene nema dileme. Ja sam rekao da nitko ne može Hrvatskoj pomoći ako će lagati za Hrvatsku, Povijest je povijest. Ono što se dogodilo se dogodio. Ali sada ovo što obavještajno podzemlje komentira, oni će vam reći da sam ja kriv za optužnicu, ali to sa istinom nema veze.

Mnogi su vam zbog tog čina nalijepili naziv veleizdajnika. Smatrate li da ste vi to?

Ti koji tako govore, a ima mojih dežurnih kritičara. Mora se znati da je za vrijeme Tuđmana donesen ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom i hrvatske institucije morale su predati sve dokumente koje je Haaški sud tražio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene