Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treća politička snaga

VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović

Aktualno Galerija Ivan Penava, DP Ivan Penava, DP Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Penava, DP Ivan Penava, DP Foto: Dnevnik Nove TV Izborni stožer Domovinski pokret - 3 Izborni stožer Domovinski pokret - 3 Foto: Damjan Tadic/Cropix Izborni stožer Domovinski pokret - 1 Izborni stožer Domovinski pokret - 1 Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Izborni Stožer Domovinskog pokreta - 7 Galerija 1/5 >>
Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava otkrio je da se čuje s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali da se u srijedu, na dan izbora, nije čuo s njim.

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 59 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 43 mandata, pokazuje druga izlazna anketa po zatvaranju birališta.

Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Most, dok je Možemo! peti s 10 mandata.

Prema anketi, u 11. saziv Hrvatskoga sabora ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem s jednim mandatom te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

Prva izborna anketa, objavljena u 19 sati, HDZ-u je davala 58 mandata, a koaliciji Rijeke pravde predvođenoj SDP-om 44 mandata.

Domovinski pokret dobio je 13 mandata, koliko i u novoj anketi.

Izlazne ankete pogledajte OVDJE. 

Sve o izborima iz minute u minutu pratite OVDJE.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, DP DP i partneri imaju 14 mandata Pljesak i euforija u Domovinskom pokretu, Penava održao govor: "Nadam se da ćemo krojiti sudbinu Hrvatske"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo razgovarao je s Ivanom Penavom, predsjednikom Domovinskog pokreta. Penava nije želio reći s kim će stranka u koaliciju. 

"Prerano je suditi. Eto ga na, prerano je. Vi meni kažete, što? Da je kasno?" upitao je Penava Čorkala. 

"Ja znam da je veliko nestrpljenje, ali ne ide to tako. Mi smo treća stranka, to je ogroman uspjeh. Imamo plavu i crvenu Hrvatsku. Koje je brdo nama bliže? Ključno je da ćemo razgovarati sa svima", napomenuo je predsjednik Domovinskog pokreta. 

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor"

"Plenković me prozvao Jugoslavenom? Nisam to čuo. Teške izjave svjedoče o predsjedniku Vlade. To je žargon ulice. Ja nisam s ulice. S kime smo bliži? S Domovinskim pokretom. Imamo program, ciljeve... Većina europskih političara ima takav ego, ali volio bih da je više puno djela, a manje riječi", istaknuo je Penava.

Na pitanje tko ga je zvao i je li ga već netko zvao, Penava kaže: "Zvali su me sa svih strana. Puno njih me zvalo s različitih političkih strana, to je tako u politici", rekao je.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Izbori u Hrvatskoj Rezultati izbora: Obrađeno više od 99 posto biračkih mjesta, HDZ-u 61 mandat, Rijeke pravde na 42

Na pitanje je li ga zvao predsjednik Zoran Milanović, Penava kaže:

"Nismo se čuli, ajmo tako reći. Za koji me rok zvao? Danas me nije zvao", kazao je Penava u pomalo čudnovatom razgovoru u kojem nije želio odgovoriti na pitanje je li ga netko danas zvao, a vezano za rezultate parlamentarnih izbora i moguće razgovore o koaliciji. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene