Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dogodila se havarija"

Poplava nije zaobišla niti zagrebački MIOC i Rebro: Pogledajte čime su vodu zaustavljali učenici i profesori

Voda prodrijela u zagrebački MIOC (Foto: Dnevnik.hr)
Voda prodrijela u zagrebački MIOC (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Voda prodrijela u zagrebački MIOC (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Snažno nevrijeme koje je u srijedu popodne zahvatilo istočni dio Zagreba, poplavilo je bolnice, fakultete i škole pa su tako vatrogasci imali tridesetak intervencija ismpumpavanja vode.

Zbog jakog nevremena u Zagrebu poplavljene su niže etaže bolnica Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Pod vodom su se našle najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Bolnicu je navečer posjetio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je zajedno s ravnateljem dr. Antom Ćorušićem obišao poplavljena područja.

"Dogodila se havarija, na sreću nije bilo  posljedica po ljudske živote. Sustav funkcionira, ja sam došao samo pomoći i vidjeti što se događa, kakva je šteta i kako ćemo dalje. Postoje fondovi za hitne intervencije tako da ćemo vidjeti što možemo razriješiti. Oštećeni prostori bit će brz ovraćeni u normalnu funkciju", kazao je Kujundžić.

Ravnatelj Ćorušić uvjerava da je situacija pod kontrolom te da su pacijenti preventivno preseljeni u druge bolnice.

"Dogodilo se kad je operacijski program za današnji dan bio na kraju. Iz preventivnih razloga smo sve pacijente preselili na višu etažu, nije bilo nikakve ugroze za pacijente. U dogovoru s ostalim bolnicama, mi smo za večeras i sutra dio pacijenata preusmjerili prema njima", kazao je Ćorušić.

Voda i u MIOC-u

Voda je prodrijela i u učionicu informatike zagrebačke XV gimnazije na Jordanovcu o čemu svjedoči i snimka koju je poslao gledatelj Nove TV.

Učenici i profesori tamo su vodu morali skupljati u kante.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene