Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme projekata

Poduzetnicima na raspolaganju 300 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo i srednje poduzetništvo spremno je za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

U tom zahtjevnom procesu pomoći će im i Ministarstvo poduzetništva i obrta, koje će s više od 300 tisuća eura sudjelovati u kvalitetnoj pripremi projekata.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

'Danas smo potpisali ugovore vrijedne 330 tisuća eura kako bi ovi projekti bili spremni i kako bi se napravili što kvalitetnije za natječaj koji će biti raspisan za mjesec dana', istaknuo je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

>>Mladi poduzetnici: Oni obavljaju posao za druge

Ugovore je potpisalo 19 poduzetnika iz sektora industrije i turizma, kojima je na raspolaganju čak 33 milijuna eura europskog novca. Na natječaj koji kreće za nešto više od mjesec dana, prijavilo se više od 200 projekata.

'Ako bi došli do cilja, a to je povlačenje tog određenog iznosa sredstava, onda će nam to sigurno jako pomoći da završimo investiciju, povećamo kapacitete i dodatno zaposlimo ljude', rekao nam je Ivan Penić iz Pena Autokozmetika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene