Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba u vrijednosti 60 milijuna kuna

Podignute optužnice protiv šest osoba za nestalo žito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podignulo optužnicu protiv šestero osoba zbog kaznenog dijela zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnice su podignute i zbog krivotvorenja službene isprave te kršenja zakona o strateškim robnim zalihama u 'slučaju Đakovština' te protiv same tvrtke. Županijsko državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama navela samo inicijale šest okrivljenika. Oni su optuženi da su spomenutim zlouporabama Đakovštini pribavili više od 60 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

>> Slučaj Đakovština: Iz pritvora pušten bivši član uprave

Bivši član uprave Đakovštine P.G. optužen je da je okrivljeniku I.V. kao odgovornom skladištaru naložio da žitarice iz državnog vlasništva i uskladištene žitarice dopremi u mlin kako bi se dobiveni proizvodi prodavali na tržištu. I.V. te još trojica optuženih, Ž.P., M.B. i M.Ž. su optuženi da se na zahtjev P.G.-a zajednički sastavili i potpisali zapisnik o provedbi godišnjih popisa robe državnih robnih zaliha.

A.L. je optužena da je kao gospodarska inspektorica sastavila zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru u kojem je neistinito navela da je obavila nadzor popunjenosti skladišnog prostora. Ona je utvrdila kako se u skladištu nalazi pšenica iz strateških robnih zaliha te takav zapisnik potpisala i dostavila ravnateljstvu za robne zalihe. Sama tvrtka Đakovština tereti se da je stekla protupravnu korist od 5,38 milijuna kuna.

Iako je ŽDO objavilo samo inicijale okrivljenika, Hina neslužbeno saznaje da su okrivljenici Paško Gašpar, Ivan Vuksanović, Željko Perić, Marijan Bakula, Martin Župan i Ana Lasić.. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene